Thierry Baudet doet aangifte tegen Johan Derksen na ‘liquidatie’-uitspraak

Door Finn Bonis
Johan Derksen in Vandaag Inside
© Brunopress Patrick van Emst

Johan Derksen krijgt Forum voor Democratie op zijn dak. De partij gaat aangifte doen tegen de Vandaag Inside-analist nadat die in de uitzending van gisteren zei dat ze Thierry Baudet 'gewoon moeten liquideren'.

Johan Derksen zorgde in de woensdaguitzending van Vandaag Inside weer eens voor opschudding. Tijdens de intro zei hij: “Ze moeten die gozer gewoon liquideren”, over Thierry Baudet, de fractievoorzitter van Forum voor Democratie. Hiermee reageerde hij op een voorval in de Tweede Kamer eerder die avond. Het kabinet had de kamer verlaten na een uithaal van Thierry Baudet naar minister van Financiën Sigrid Kaag. Wilfred Genee probeerde de uitspraak nog te nuanceren door een grapje te maken: “Kan dit nog geknipt worden.” Hierna zei Johan Derksen dat hij bedoelde dat ze “Baudet de kamer uit moeten schoppen wegens aanhoudend wangedrag.”

 

Aangifte 

Na de break kwam Wilfred met het nieuws dat Forum voor Democratie een aangifte voorbereid tegen Johan Derksen. “Dit mag niet zonder consequenties blijven”, schreef de partij op twitter. Waarop Johan aangaf dat hij niet het woord liquideren bedoelde, maar het woord elimineren. En dat het hem, zoals gewoonlijk, vrij weinig kon interesseren. Leonie ter Braak voegde er aan toe dat het wel een vervelende verspreking was, vooral in de huidige tijd. 

Uitgesproken

Het is niet de eerste keer dat de bromsnor met heftige uitspraken komt. Eerder dit jaar vormde de ‘kaarsrel nog het gesprek van de dag. Waarna het OM een onderzoek startte. Afgelopen zomer werd duidelijk dat Johan Derksen hiervoor niet wordt vervolgd. Ook clashte hij dit seizoen al eens met media-expert Angela de Jong