Stranger Things

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Stranger Things

Wat ging er mis op de set van Stranger Things?

|
|

Laatste update:

Een depressieve hoofdrolspeler, de coronacrisis én een lugubere vondst… Tijdens de opnames van de populaire Netflix-serie Stranger Things gingen er best een paar dingetjes mis!

Sheriff Hopper is depressief

Stranger Things werd in 2016 een fenomeen, maar sommige acteurs zagen dit bepaald niet aankomen. David Harbour, die detective Hopper speelt, werd helemaal depressief van de opnames.

“Ik had net een paar miskleunen op m’n naam staan en ik dacht dat Stranger Things mijn grote kans was. We waren met de vierde aflevering bezig en toen dacht ik: Niemand wil dit zien. Het is niet goed.”

Daarbij werkte de geheimhouding op de set enorm op Harbours zenuwen. “We werkten heel hard maar zaten maanden in een bubbel. Ik begon steeds meer te twijfelen. Het was zo’n soort project waar ik enorm lage verwachtingen van had. Van tevoren werd er geen reclame gemaakt, dus ik dacht: niemand gaat Stranger Things vinden op Netflix.”

Gelukkig werd Stranger Things een enorm succes, zodat Harbour gewoon weer lekker kon acteren in films als... Hellboy. Oeps!

Waarom wachten we zo lang op seizoen 4?

Zoals zo veel tv-series had Stranger Things behoorlijk wat last van de coronapandemie. De opnames startten in februari 2020, wat zo ongeveer de ongelukkigste periode was. In maart kwamen de opnames stil te liggen en dat duurde tot november!

De scripts werden in de tussenliggende maanden wel verbeterd, maar toen het werk in november weer begon waren daar de coronamaatregelen. Hierdoor gingen de opnames een stuk minder snelHet vierde seizoen speelt zich voor het eerst ook in andere landen af, wat de opnames nóg lastiger maakten.

Het coronavirus was voor Stranger Things seizoen 4 dus een driedubbele klap!

Oh ja, er was ook nog een lijk

Het derde seizoen van Stranger Things speelde zich grotendeels af in het Starcourt Mall: een enorm winkelcentrum waar de jongens en meiden graag rondhingen. Veel scènes werden opgenomen in het grotendeels Gwinnet Place Mall in Duluth, Georgia.

Een paar maanden vóór de opnames van Stranger Things werd er een lichaam gevonden in het foodcourt van dit winkelcentrum. Het lichaam van een jonge vrouw, die twee maanden daarvoor was verdwenen, lag in een leegstaande bedrijfsruimte: waarschijnlijk werd ze door haar vriend vermoord. Op zich heeft het incident weinig met Stranger Things te maken, behalve dat het voor de acteurs waarschijnlijk niet zo’n lekker idee was!

Stranger Things seizoen 4

Door alle vertragingen is nog onduidelijk wanneer het vierde seizoen van Stranger Things verschijnt. Volgens de laatste trailer sowieso in 2022, dus we moeten nog even geduld hebben.

In de tussentijd kun je misschien iets met déze spannende jeugdseries!

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder