David Harbour, de hoofdrolspeler in Hellboy vindt dat de film te hard is aangepakt

Veronica Superguide logo
David Harbour, de hoofdrolspeler in Hellboy vindt dat de film te hard is aangepakt

David Harbour: Hellboy onterecht afgebrand

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Hellboy was een grote miskleun, en hoewel 2019 nog lang duurt, dingt de film nu al mee naar de titel ‘flop van het jaar’. Volgens David Harbour is dat... voor een groot deel onterecht!

Hellboy himself, David Harbour, heeft nu ook eindelijk gesproken over het mislukken van de film. Volgens hem wordt Hellboy vooral op een oneerlijke manier vergeleken met de films uit het Marvel Cinematic Universe.

Volgens de acteur is ‘het beeld ontstaan dat superheldenfilm op een bepaalde manier gemaakt moeten worden. Als je Hellboy naast deze meetlat legt, dan komt de film niet goed uit de verf. Eigenlijk zou ik graag zien dat comic-films op hun eigen waarde beoordeeld worden.’ Als je hem gewoon los ziet, zonder dat je meteen Avengers: Endgame er naast legt, dan is het volgens Harbour ‘gewoon een leuke film’. De acteur denkt ‘dat Hellboy te veel kritiek heeft gekregen door deze vergelijkingen.’

Hellboy

Tegelijkertijd waren er volgens de acteur achter de schermen bij Hellboy ook grote problemen. Het boterde totaal niet tussen regisseur Neil Marshall (Game Of Thrones, The Descent) en de producers van de film. David Harbour zelf liep schijnbaar een paar keer boos van de set af. Naar eigen zeggen is Harbour ‘tevreden met wat ik zelf heb gedaan voor de film, maar er gebeurden veel dingen waar ik geen invloed op had.’

Wij waren helaas niet te spreken over Hellboy, en op Rotten Tomatoes heeft de film op moment van schrijven een schamele 16% bij elkaar gesprokkeld. Zo’n score zegt niet alles, maar ook het publiek bleef grotendeels thuis voor de duivelse held. Daarnaast zat Hellboy gesandwicht tussen Captain Marvel en het aardige Shazam!; dan maak je het jezelf ook niet echt makkelijk.

Jammer, want de eerdere Hellboy-Films met Ron Perlman waren wél erg leuk. Voorlopig hoeven we écht even niet op een nieuw avontuur van de helse held te rekenen; door het floppen van de film gaat dat wel even duren. David Harbour zien we op 4 juli in elk geval terug in een nieuw seizoen Stranger Things. Als je wilt kun je zelfs met hem spelen als LEGO-figuurtje!

Lees verder