De Olympische Spelen bij Eurosport en de NOS

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De Olympische Spelen bij Eurosport en de NOS

Waar volg je Beijing 2022?

|
|

Laatste update:

Op 4 februari starten de Olympische Winterspelen in China. Je kunt alle sporten volgen op Eurosport én de NOS. Dit zijn de belangrijkste tijdstippen om te noteren.

De Olympische Winterspelen vinden plaats in China, en dat betekent een tijdsverschil van zeven uur met Nederland. De schaatsgoden zijn ons genadig, want gelukkig vinden alle wedstrijden in de ochtend plaats, of in de vroege middag.

Beijing 2022 bij Eurosport

Eurosport heeft de rechten voor alle Olympische wintersporten, en in principe kun je alles daar live volgen. Daarnaast kun je op de site van Eurosport ook alle disciplines terugkijken. Van 07:30 uur tot 16:00 uur zendt Eurosport 1 de Medal Zone uit, waar je hoogtepunten van alle verschillende sporten ziet. Eurosport 2 biedt de hele dag liveverslag van verschillende sporten.

Rond 17:00 uur start op Eurosport 1 het dagelijkse Beijing Today. Hierin blikken Nederlandse (oud-)atleten terug op de gebeurtenissen van die dag, met o.a. Sander Kleikers, Tessa Veldhuis en Koen Weijland.

De Olympische Winterspelen bij de NOS

De NOS heeft niet álle rechten op de Olympische sporten, maar werkt wel samen met Eurosport om de populairste disciplines uit te zenden. De NOS biedt live sowieso alle schaatswedstrijden én de shorttrack-toernooien.

Mocht je overdag geen tijd hebben om alles te volgen, dan schakel je elke dag om 19:00 uur in op NPO1, bij NOS Peking Vandaag. Herman van der Zandt brengt je in een uurtje op de hoogte van alles wat er in China gebeurd is. Daarnaast zijn er korte reportages en interviews met de hoofdrolspelers van die dag.

Rond 21:30 uur verschijnt Dione de Graaf elke dag met de talkshow NOS Studio Peking. Met (Nederlandse) atleten blikt ze terug op de afgelopen dag én kijkt ze vooruit naar de sporten van de volgende dag.

De verschillende schaatswedstrijden worden verslagen vanuit de Jaap Eden-baan, door Henry Schut. Afwisselend worden de ritten geanalyseerd door Erben Wennemars, Mark Tuitert, Rintje Ritsma en Anette Gerritsen. Het shorttracken wordt verzorgd door Jeroen Stomphorst en Cees Juffermans.

Oranje schaatshelden in Peking

Natuurlijk speelt het schaatsen een hoofdrol in de Olympische uitzendingen van de NOS. Hier vind je de verschillende tijden waarop Sven Kramer, Ireen Wüst, Suzanne Schulting, Irene Schouten, Sjinkie Knegt en Antoinette de Jong in actie komen.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder