Sjinkie Knegt, de opvliegende shorttracker

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Sjinkie Knegt, de opvliegende shorttracker

Beijing 2022: Wanneer schaatst Sjinkie Knegt?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Sjinkie Knegt was al shorttrack-schaatser láng voordat het cool was. Nu de sport steeds populairder wordt houdt iedereen van de opvliegende schaatser. Wanneer komt Sjinkie Knegt in actie op de Winterspelen van Beijing 2022?

In Nederland is het langebaanschaatsen enorm populair, en het duurde even tot het hysterische shorttracken doorbrak. Knegt werd één van de gezichten van de sport, en de temperamentvolle Fries zorgde in zijn loopbaan voor opmerkelijke sportfragmenten. Zoals die keer dat hij gediskwalificeerd omdat hij zijn middelvingers opstak naar zijn tegenstander.

Een paar jaar geleden bleek de Fries ook letterlijk licht ontvlambaar. Toen hij een houtkachel aanstak vloog hij zelf in de brand, waarna hij lang moest herstellen. Gelukkig is hij weer helemaal terug! Knegt komt in actie op de 1.000 meter, de 1.500 meter en de 5.000 meter Aflossing.

Sjinkie Knegt in actie op Beijing 2022

1.000 meter

Zaterdag 5 februari, vanaf 12:35 uur - Maandag 7 februari, vanaf 12:30 uur

Knegt pakte in 2014 brons op de 1.000 meter, maar shorttracken is een chaotische sport. Het ene moment lig je voor, en twee tellen later hang je met je snufferd tegen de boarding! Over de medaillekansen durven we helemaal niets te zeggen. Als hij de series goed doorkomt, stroomt hij door naar de finales op maandag.

1.500 meter

Woensdag 9 februari, vanaf 12:00 uur

Knegt veroverde vier jaar geleden zilver op deze afstand, en dit keer wil hij deze prestatie minstens evenaren. Het toernooi om de 1.500 meter start om 12:00 uur precies en is om 14:30 uur ongeveer afgelopen. Shorttracken duurt niet lang, maar de races zijn er niet minder spectaculair door.

5.000 meter Aflossing

Vrijdag 11 februari, vanaf 13:00 uur - Woensdag 16 februari, vanaf 13:30 uur

Bereid je voor op een paar duizelingwekkende middagen, met de 5.000 meter Aflossing! Schaatsers wisselen elkaar 45 rondes af in deze estafetterace. De wedstrijden zijn spannend, chaotisch en uiterst onvoorspelbaar. In principe heeft Nederland een ijzersterke ploeg, maar tussen de wirwar van lijven is een foutje snel gemaakt.

Olympische Winterspelen van Beijing 2022

De Olympische Spelen van Beijing vinden plaats van 4 tot en met 20 februari. De NOS zendt veel sporten, waaronder het schaatsen, live uit. Via Eurosport en Discovery+ zijn alle wintersporten te kijken, streamen én terug te zien.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Benieuwd wanneer je andere Nederlandse topatleten kunt volgen? Hier vind je de wedstrijdschema's van Sven Kramer, Ireen Wüst, Jutta LeerdamSuzanne Schulting, Irene Schouten en Antoinette de Jong.

Lees verder