Kees Boot en Wouter van der Goes in De IJzersterkste op NPO 1

Veronica Superguide logo
Kees Boot en Wouter van der Goes in De IJzersterkste op NPO 1

Kijkers gaan helemaal los op De IJzersterkste: ‘zelden zulke slechte tv gezien’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Gisteren knalden de BN'ers uit De IJzersterkste voor het eerst uit de startblokken op NPO 1. De komende vijf weken gaan ze lekker door met schaatsen, maar na die eerste aflevering zien veel kijkers het liever weer direct verdwijnen...

997.000 mensen zaten voor de buis, zo onderzocht Stichting Kijkonderzoek. Een groot deel van die kijkers kon het niet laten om hun diepe afschuw te uiten op twitter. 'Waar zit ik in hemelsnaam naar te kijken?', zo klonk het massaal. En coach Rintje Ritsma was nog wel zo blij met zijn BN'ers!

Reacties op De IJzersterkste

De IJzersterkste was zelfs enige tijd trending op twitter en dat ligt - als we deze zure kijkers mogen geloven - vooral aan de kwaliteit van het nieuwe zaterdagavondprogramma. Toch geven ook verrassend veel mensen toe dat ze stiekem zaten te genieten. Al zal leedvermaak met al die uitglijders wel een rol spelen!

Wat is De IJzersterkste?

In De IJzersterkste nemen 12 BN'ers, waaronder Enzo Knol, Jan Smit en Fidan Ekiz, het zes weken lang tegen elkaar op. Ze moeten keihard afzien op het ijs. Naast de bekende koningsafstand, schaatsen ze bijvoorbeeld ook een ploegenachtervolging. Rintje Ritsma en Marianne Timmer coachen de kandidaten. En topschaatsers als Sjinkie Knegt, Antoinette de Jong, Esmée Visser, Dai Dai Ntab en Kai Verbij en trainers van de KNSB delen hun kennis met de deelnemers. Toine van Peperstraten presenteert en schaatsheld Jochem Uytdehaage gaat als razende reporter aan de slag. De IJzersterkste is elke zaterdag om om 20:25 te zien op NPO 1.

Lees verder