Rintje Ritsma - De IJzersterkste

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Rintje Ritsma - De IJzersterkste

Rintje Ritsma vindt het fijn dat soapies niet meedoen aan De IJzersterkste

|
|

Laatste update:

Vanaf aankomende zaterdag nemen 12 BN'ers het tegen elkaar op in het schaatsprogramma De IJzersterkste. Coach en schaatsheld Rintje Ritsma (49) vindt het fijn dat deze BN'ers géén soapies zijn. 

Dat vertelt hij in een interview met de nieuwe Veronica Magazine, die ligt nu in de winkel inclusief wintereditie van The Guide. 

Rintje Ritsma in De IJzersterkste

De reden dat Rintje - die recent nog meedeed aan The Masked Singer -  ja zei tegen De IJzersterkste, heeft alles te maken met de deelnemers. Hij noemt die 'een heel leuke club mensen'. "Met alle respect voor soapies, maar het zijn toch vaak de soapies die je in dit soort programma’s ziet", vindt Rintje. "Deze deelnemers hebben bijna allemaal een wat serieuzer vak en dat sprak me aan. Het zijn mensen die je niet zo vaak in spelletjes ziet."

Deze BN'ers doen mee aan De IJzersterkste

Coaches Rintje Ritsma en Marianne Timmer krijgen in De IJzersterkste ieder 3 vrouwen en 3 mannen onder hun hoede. Die hebben zij de afgelopen zomer klaargestoomd om bekende schaatsafstanden zoals de 1500 meter te kunnen schaatsen. Deze BN'ers doen mee: Fidan Ekiz, Jan Smit, Renze Klamer, Mark Huizinga, Kees Boot, Enzo Knol, Wouter van der Goes, Kim Lammers, Ortal Vriend, Renee Fokker, Nynke de Jong én Welmoed Sijtsma. Toine van Peperstraten presenteert en oud-schaatser Jochem Uytdehaage gaat als razende reporter langs de baan.

Dit is overigens niet het enige 'ijs'-programma. Een week na de première van De IJzersterkstepresenteert Patty Brard Dancing on Ice op SBS6 - met ook hier weer een verse lading BN'ers die het tegen elkaar opnemen. 

De IJzersterkste is vanaf 30 november iedere zaterdagavond te zien op NPO 1.

Lees verder