Ireen Wüst

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Ireen Wüst

Beijing 2022: Wanneer schaatst Ireen Wüst?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Ireen Wüst is een monument voor de schaatssport. Ze is niet alleen de succesvolste Nederlander op de Olympische Spelen (5x goud, 5x zilver en 1x brons), maar óók de beste Olympische schaatser.

Ireen Wüst stopt na de Spelen met schaatsen, net als haar generatiegenoot Sven Kramer. Op sportgebied is Wüst al onsterfelijk, maar ze gaat natuurlijk niet naar Beijing voor een poedelprijs. De Brabantse doet mee aan de 1.000 meter, de 1.500 meter én de ploegenachtervolging.

Ireen Wüst in actie op Beijing 2022

1.500 meter

Maandag 7 februari, 09:30 uur

Ireen Wüst is de laatste jaren niet enorm goed op deze afstand, maar op de Olympische Spelen haalt ze soms nét dat beetje extra naar boven. Haar belangrijkste concurrent op de 1.500 meter is de Nederlandse Antoinette de Jong. Voor Wüst is het mogelijk om een vijfde(!) medaille op deze Olympische afstand te halen.

Ploegenachtervolging

Zaterdag 12 februari, 09:00 uur - Dinsdag 15 februari, 07:30 uur

Wüst start samen met Irene Schouten en Antoinette de Jong aan de ploegenachtervolging. De bedoeling is dat de dames zes rondes schaatsen en hun tegenstanders voorblijven. Het trio werd begin dit jaar Europees Kampioen, maar de zwaarste tegenstanders komen waarschijnlijk uit Japan.

1.000 meter

Donderdag 17 februari, 09:30 uur

Jorien ter Mors won in 2018 goud op deze afstand, maar 2021 was een slecht jaar voor de atlete. Ireen Wüst profiteerde en verschijnt wél aan de start van de 1.000 meter. De Nederlandse schaatsster Jutta Leerdam lijkt echter de betere papieren te hebben.

Olympische Winterspelen van Beijing 2022

De Olympische Spelen van Beijing vinden plaats van 4 tot en met 20 februari. De NOS zendt veel sporten, waaronder het schaatsen, live uit. Via Eurosport en Discovery+ zijn alle wintersporten te kijken, streamen én terug te zien.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Benieuwd wanneer je andere Nederlandse topatleten kunt volgen? Hier vind je de wedstrijdschema's van Sven Kramer, Sjinkie Knegt, Suzanne Schulting, Jutta LeerdamIrene Schouten en Antoinette de Jong.

Lees verder