Irene Schouten

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Irene Schouten

Beijing 2022: Wanneer schaatst Irene Schouten?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Schaatsster Irene Schouten voelt de druk voor de Winterspelen in Beijing. Ze won drie gouden medailles op het NK Afstanden en verkeert in bloedvorm. De verwachtingen zijn torenhoog: Schouten moet het ‘alleen nog even doen’.

Schouten komt in actie op de 3.000 Meter, de 5.000 Meter, de Massastart en de Ploegenachtervolging. Op de EK Afstanden won Schouten al de titels op de 3.000 Meter, de Ploegenachtervolging en de Massastart. Voorzichtig dromen schaatsfans al dat Schouten vier gouden plakken pakt.

Irene Schouten op Beijing 2022

3.000 Meter

Zaterdag 5 februari, vanaf 09:30 uur

Schouten wordt gezien als topfavoriet voor de 3.000 Meter, maar de concurrentie is erg sterk (en Nederlands!). Schouten mag geen foutje maken, want Antoinette de Jong schaatst ook mee als regerend wereldkampioen op de afstand. Carlijn Achtereekte verdedigt haar Olympische titel op deze afstand, maar ze maakte in de voorbereiding niet zo’n sterke indruk als de rest. Maar toch: je weet nooit!

5.000 Meter

Donderdag 10 februari, 13:00 uur

Op deze afstand is Schouten zélf wereldkampioen, en zo mogelijk een nóg grotere favoriet dan op de 3.000 Meter. De andere Nederlandse op deze afstand is de 23-jarige Sanne in ’t Hof. Haar kansen op eremetaal lijken niet zo groot, maar misschien kan ze de concurrentie verrassen.

Ploegenachtervolging

Zaterdag 12 februari, vanaf 09:00 - Dinsdag 15 februari, vanaf 07:30 uur

Irene Schouten start met Ireen Wüst én Antoinette de Jong aan de Ploegenachtervolging. Het is een wereldteam, maar de concurrentie (van Japan en Canada) is moordend. Voor Ireen Wüst is de Ploegenachtervolging de op één na laatste keer dat ze in actie komt op de Spelen.

Massastart

Zaterdag 19 februari, vanaf 08:45 uur

Irene Schouten is een fenomeen op de langere afstanden en de Massastart ligt haar enorm goed. Schouten won goud op het Europees Kampioenschap, met haar concurrent/teammaat Marijke Groenewoud op de tweede plek. Op het EK was de tegenstand niet op zijn allersterkst, dus het kán spannend worden voor het duo.

Olympische Winterspelen van Beijing 2022

De Olympische Spelen van Beijing vinden plaats van 4 tot en met 20 februari. De NOS zendt veel sporten, waaronder het schaatsen, live uit. Via Eurosport en Discovery+ zijn alle wintersporten te kijken, streamen én terug te zien.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Benieuwd wanneer je andere Nederlandse topatleten kunt volgen? Hier vind je de wedstrijdschema's van Sven Kramer, Ireen Wüst, Sjinkie Knegt, Jutta LeerdamSuzanne Schulting en Antoinette de Jong

Lees verder