Sven Kramer

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Sven Kramer

Beijing 2022: Wanneer schaatst Sven Kramer?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Voor Sven Kramer zijn de Olympische Spelen in Beijing waarschijnlijk de laatste uit zijn carrière. Kramer is de succesvolste Nederlandse man op de Spelen, met vier keer goud, twee zilveren medailles en drie keer brons. Wanneer komt de schaatsgeweldenaar in actie?

Sven Kramer is niet meer het absolute schaatskanon dat hij ooit was. De laatste jaren had de atleet soms pech en sowieso vaak last van een slepende rugblessure. Kramer komt tijdens de Olympische Spelen van Beijing 2022 in actie op de 5 Kilometer, de Ploegenachtervolging én de Massastart.

Sven Kramer op Beijing 2022

5.000 meter

Zondag 6 februari vanaf 09:30 uur

Op de vijf kilometer is Sven Kramer heersend Olympisch kampioen. De concurrentie is wel erg sterk, met name ook door Nederlanders als Jorrit Bergsma en Patrick Roest. Kramer schaatst niet meer zomaar iedereen voorbij, maar als hij op het juiste moment ‘piekt’ kan hij misschien nog verrassen.

Ploegenachtervolging

Zondag 13 februari, vanaf 14:00 uur - Dinsdag 15 februari, vanaf 07:30 uur

Samen met Patrick Roest en Marcel Bosker schaatst Kramer op 13 februari de voorrondes van de Ploegenachtervolging. Twee teams schaatsen tegelijk acht rondes en het team dat als laatste finisht valt af. Nederland is op dit moment wereldkampioen op dit onderdeel, wat eigenlijk de belangrijkste reden is dat Kramer naar China vertrekt.

Massastart

Zaterdag 19 februari, vanaf 08:00 uur

Sven Kramer en Jorrit Bergsma schaatsen samen de Massastart. Deze wedstrijd van 20 rondes lijkt wel een beetje op wielrennen omdat de schaatsers voor zichzelf bezig zijn, maar elkaar óók kunnen helpen. Bergsma heeft meer ervaring op dit onderdeel, en in het verleden botste hij flink met Kramer, dus we zijn erg benieuwd wat we van de Massastart kunnen verwachten.

Olympische Spelen van Beijing 2022

De Olympische Spelen van Beijing vinden plaats van 4 tot en met 20 februari. De NOS zendt veel sporten, waaronder het schaatsen, live uit. Via Eurosport en Discovery+ zijn alle wintersporten te kijken, streamen én terug te zien.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Benieuwd wanneer je andere Nederlandse topatleten kunt volgen? Hier vind je de wedstrijdschema's van Ireen Wüst, Sjinkie Knegt, Suzanne Schulting, Irene Schouten, Jutta Leerdam en Antoinette de Jong.

Lees verder