Antoinette de Jong in actie

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Antoinette de Jong in actie

Beijing 2022: Wanneer schaatst Antoinette de Jong?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Antoinette de Jong won in 2018 brons op de 3.000 meter en werd vorig jaar wereldkampioen op deze afstand. Bij de Winterspelen van Beijing 2022 komt ze vier keer in actie!

Als onderdeel van de achtervolgingsploeg heeft De Jong een belangrijke rol, in het team met Ireen Wüst en Irene Schouten. Individueel komt ze uit de 1.000 Meter, de 1.500 Meter én de 3.000 Meter.

Antoinette de Jong op Beijing 2022

3.000 Meter

Zaterdag 5 februari, vanaf 09:30 uur

De Jong begint de Winterspelen op haar sterkste onderdeel: de 3.000 meter. De schaatsster werd vorig jaar wereldkampioen op deze afstand, maar toch is Irene Schouten favoriet op de drie kilometer.

1.500 Meter

Maandag 7 februari, vanaf 09:30 uur

Op de 1.500 Meter heeft Antoinette de Jong geen ‘last’ van de topvorm van Schouten. De Jong werd vorig jaar Europees kampioen op deze afstand. Toch wordt het een moeilijk verhaal omdat ze het opneemt tegen Ireen Wüst én topfavoriet Miho Takagi uit Japan.

Ploegenachtervolging

Zaterdag 12 februari, vanaf 09:00 uur - Dinsdag 15 februari, vanaf 07:30 uur

Als de Canadezen en Japanners niet ál te gek doen, dan heeft Nederland een behoorlijke kans om in de Ploegenachtervolging te scoren. Samen met Wüst en Schouten vormt De Jong een team van wereldklasse.

1.000 Meter

Donderdag 17 februari, vanaf 09:30 uur

Antoinette de Jong is helaas geen favoriet op de 1.000 Meter, maar op een goede dag kan ze toch hoge ogen scoren. De ogen gaan vooral richting Brittany Bowe, de eeuwige favoriet die het tot nu toe nooit écht waarmaakt.

Olympische Winterspelen van Beijing 2022

De Olympische Spelen van Beijing vinden plaats van 4 tot en met 20 februari. De NOS zendt veel sporten, waaronder het schaatsen, live uit. Via Eurosport en Discovery+ zijn alle wintersporten te kijken, streamen én terug te zien.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Benieuwd wanneer je andere Nederlandse topatleten kunt volgen? Hier vind je de wedstrijdschema's van Sven Kramer, Ireen Wüst, Sjinkie Knegt, Suzanne Schulting, Jutta Leerdam en Irene Schouten

Lees verder