Nieuwe info over John Wick-spin-off The Continental!

Keanu Reeves en Ian McShane in The Continental

De John Wick-spin-off-serie The Continental is géén serie meer en we weten eindelijk waar het verhaal over gaat.

The Continental was eigenlijk bedoeld als televisieserie maar de plannen zijn blijkbaar een beetje veranderd. Het John Wick-verhaal wordt een soort mini-serie (‘limited event’) met drie afleveringen van 90 minuten.

Waar gaat The Continental over?

We kennen The Continental natuurlijk als het mysterieuze hotel waar alle huurmoordenaars ter wereld een veilig onderkomen vinden, zolang ze zich aan de regels houden. De nieuwe serie gaat over het ontstaan van deze vrijplaats én de opkomst van de verschillende facties in de georganiseerde misdaad.

The Continental speelt zich 40 jaar vóór John Wick af en draait om Winston (Ian McShane), die we kennen als de manager van het hotel. Winston werkt in een hotel en klust bij als huurmoordenaar: in de loop der jaren groeit zijn hotelletje tot dé hotspot voor de onderwereld. In de John Wick-films speelt Winston een belangrijke rol: hij wil zijn hotel beschermen maar óók John Wick helpen die er door valse criminelen wordt ingeluisd.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

John Wick en The Continental

Lionsgate heeft bekendgemaakt dat twee afleveringen van The Continental geregisseerd worden door Albert Hughes, die je kent van Menace II Society en The Book of Eli. Wanneer The Continental precies te zien is, is helaas nog niet bekend.

Het is de bedoeling dat John Wick: Chapter 4 in mei 2022 in de bioscoop draait. Eigenlijk had de keiharde actiefilm al moeten draaien maar door de coronacrisis én de hoofdrol van Keanu Reeves in The Matrix: Resurrections is hij een jaartje vertraagd. Daarnaast wordt er ook gewerkt aan een sequel op de film Nobody, die wel wat van John Wick wegheeft.