John Wick-serie The Continental wordt prequel?

Keanu Reeves als huurmoordenaar John Wick

John Wick-spin-off The Continental wordt volgens tv-zender Starz een prequel! Of Keanu Reeves zélf nog incheckt in het hotel lijkt daarmee onwaarschijnlijk…

John Wick-films blijven de komende jaren gewoon verschijnen, en de aangekondigde televisieserie The Continental is hier volgens de Amerikaanse zender Starz niet van afhankelijk. Operationeel directeur van Starz, Jeffrey Hirsch, vertelde op een perspresentatie dat de serie een prequel op de John Wick-films wordt.

Volgens Hirsch speelt de serie ‘vele jaren voordat The Continental een toevluchtsoord werd voor allerlei moordenaars.’ Volgens Hirschberg biedt de serie ‘een nieuwe kijk’ op het mysterieuze hotel, en hoe het zo’n prominente plek kreeg in het John Wick-universum.

John Wick

In de films speelt het hotel een grote rol, als een soort vrijplaats voor beroepsmoordenaars. Binnen de deuren van het hotel is het streng verboden om elkaar iets aan te doen. Door onvoorziene omstandigheden, en een dode puppy, krijgt de ijskoude huurmoordenaar John Wick alle killers ter wereld(!) achter zich aan.

Het lijkt er dus op dat de plannen van de serie gewijzigd zijn ten opzichte van de eerdere opzet. Eerder zei Starz dat Keanu Reeves ‘minstens een cameo zou maken’, en misschien zelfs een vaste rol zou krijgen. Als The Continental echt ‘jaren voor John Wick speelt’ wordt dat bijzonder lastig… Hirschberg kreeg de vraag ook tijdens de presentatie, maar wilde er geen antwoord op geven.

Er is nog meer slecht nieuws. Waarschijnlijk verschijnt The Continental pas op tv nádat John Wick 4 in de bioscoop draait. Gelukkig weten we dat dat in mei 2021 zo is, maar de serie laat dus helaas iets langer op zich wachten dan gehoopt.