John Wick

Veronica Superguide logo
John Wick

John Wick meer kills dan Jason en Mike Myers samen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Keanu Reeves had ons voor de release van John Wick 3: Parabellum al gewaarschuwd dat de film een nog hogere bodycount zou krijgen dan de eerdere twee delen, en hij heeft niet overdreven. Deze niet te stoppen killer schiet en steekt in zijn nieuwste avontuur een kleine honderd man (94 om precies te zijn) naar hun grootje. Nu zijn ze bij horrorwebsite Bloody Disgusting tot een belangrijke ontdekking gekomen. Deze huurmoordenaar met een hart heeft in drie films namelijk al meer slachtoffers heeft gemaakt dan Friday the 13th’s Jason Voorhees en Halloween’s Michael Myers IN AL HUN FILMS BIJ ELKAAR?!

John Wick kill counter voor eerste film en Chapter 2

In drie films maaide de meedogenloze moordmachine die John Wick heet achtereenvolgens 84, 128 en 94 man omver. Net goed, hadden ze maar van z'n hondje af moeten blijven. Zo komt zijn totaalscore dus uit op 306 man tot dusver; da's al een redelijk goed gevuld kerkhof. En daarbij geeft John beruchte horrorslashers als Jason Voorhees en Michael Myers het nakijken: de skimasker-maniak uit de Friday the 13th-franchise blijft na 12 films steken (wat een goede woordspeling hè?) op 157 slachtoffers, terwijl Michael Myers na zijn elfde Halloween-slachtpartij van afgelopen jaar 140 slash-toffers gemaakt heeft.

En dan nu ook nog een verhelderende Infographic

Ook de website Cinemablend was gefascineerd door de kill count van John Wick: Parabellum. Daar zijn ze ook diep in de statistieken gedoken. En wat blijkt? Ook al maakt Keanu’s koele killer zelf 94 slachtoffers, in totaal worden er in de hele film 167 man over de kling gejaagd. Hieronder de verhelderende infographic, die nog even uitlegt hoe Keanu’s kanonnenvlees zoal aan hun einde is gekomen. Ook John Wick Chapter 2 wordt behandeld.

John Wick meer kills dan Jason en Mike Myers samen

John Wick is trouwens nog lang niet klaar met het op rigoureuze wijze uitdunnen van het personeelsbestand van The Continental, want deel 4 is nu al bevestigd voor 2021! Ook komt er een John Wick spin-off serie.

Lees verder