‘The Continental verdiept wereld van John Wick’

John Wick 3: Parabellum

John Wick-regisseur Chad Stahelski heeft een tipje van de sluier opgelicht over The Continental. Deze serie speelt zich af in de wereld van John Wick, maar waar de serie precies over gaat is nog onduidelijk. Stahelski vertelde er onlangs wat meer over.

In een interview met Fandom legt Stahelski de bedoeling van The Continental wat meer uit. De John Wick-films teasen een wereld waarin verschillende organisaties een ongemakkelijke verhouding met elkaar hebben, maar dit gegeven wordt in de films nog niet echt uitgediept. Dáár is de serie volgens Stahelski juist voor bedoeld.

“De invalshoek van de serie is anders dan die in de films. Het is een perspectief van een ander personage, en de serie moet duidelijk maken hoe de wereld uit de films in elkaar zit. De John Wick-films richten zich op één week in het leven van één man voor wie alles volledig ontspoort.”

In de serie ontdekken we dus bijvoorbeeld hoe de High Table werkt, de rol van de verschillende misdaadfamilies en ga zo maar door. Stahelski: “Het gaat echt over hoe diep de misdaadwereld is, en vertelt de geschiedenis van belangrijke personages uit de John Wick-films. De serie draait ook niet om hem. Niet dat hij geen enkele rol speelt, maar hij is niet de hoofdpersoon in The Continental.”

John Wick

Na het zien van de John Wick-films zijn we best benieuwd hoe de schimmige wereld van de huurmoordenaar precies werkt! Hoe zit het nou eigenlijk met de High Table? Wat is er aan de hand in die Wit-Russische balletschool, en waarom is de gangsterkoning van Brooklyn (Laurence Fishburne) een vieze zwerver?

Tegelijkertijd hopen we dat de serie ook weer niet té veel verklapt. Je moet de bizarre situaties uit de keiharde actiefilms ook niet helemaal ontdoen van hun mysterie. Wanneer The Continental precies verschijnt is nog niet bekend. Volgens geruchten zou de serie ongeveer gelijktijdig uitkomen met John Wick 4. Deze film stond gepland voor mei 2021, maar vanwege het coronavirus is het vierde deel uit de reeks uitgesteld naar 2022.