• Brandende Vraag

Verrassing: Herkende jij de oude Addams Family-actrice in Netflix-hit Wednesday?

Wednesday

Wednesday is dé Netflix-hit van het moment en zet de dochter van de Addams Family in de spotlight. Jenny Ortega speelt de enge meid voor het eerst maar wist je dat er ook een oude Addams Family-actrice verborgen zit in het seizoen?

Wednesday gaat over de gelijknamige tienerdochter uit de horrorfamilie. Nadat Wednesday piranha’s in het zwembad van haar school gooit (tot haar irritatie gaat niemand dood), is de enige andere school die haar nog accepteert Nevermore Academy. De school zit vol vampiers, weerwolven en andere monsters, dus ze past er perfect tussen. Althans dat zou je denken…

Addams Family-veteraan

De serie bevat allemaal nieuwe acteurs, jong en oud, maar één is er een Addams Family-veteraan! Heb jij haar kunnen ontdekken? Zo nee en wil je niet gespoild worden? Stop dan nu met lezen! Of probeer een van deze Netflix-codes om de tijd te doden. Jahaa Netflix heeft echt overal geheimen!

Jenny Ortega Wednesday
© Netflix

Christina Ricci is Marilyn Thornhill

Oké hier komt ze: het is de docente Marilyn Thornhill! Je herkent haar misschien niet onder haar rode haar en een bril zo groot als Luxemburg, maar Christina Ricci speelt haar.

Christina Ricci Wednesday
© Netflix

Wednesday in de jaren 90

De actrice, bekend van Monster, Speed Racer en nog meer topfilms, brak al jong door en wel in een film genaamd… The Addams Family! De twee jaren 90 Addams Family-films waren grote successen en dat komt mede door Christina die Wednesday Addams speelde. Ja dat lees je goed, ze speelde ook nog eens hetzelfde griezelige meisje als Jenny Ortega. Wil je weten waar je alle Addams Family-films kan kijken? Bekijk ons Addams Family-overzicht.

Geen inspiratiebron

Die zouden vast een hoop met elkaar omgaan op de set van Wednesday toch? Dat denk je ja, maar Jenny vertelt iets anders bij RadioTimes: ze wilde helemaal niet praten over hoe ze Wednesday moest spelen! Wel was ze bloednerveus om niet een slap aftreksel van Christina’s Wednesday-vertolking neer te zetten.

“Ik wilde heel duidelijk maken dat dit mijn versie van Wednesday is.” Vandaar dat Christina Jenny alle ruimte gaf om een eigen personage neer te zetten.

Addams Family Wednesday

Knipper niet

Een leuk detail dat Jenny aan bedenker Tim Burton voorstelde, was om Wednesday nooit te laten knipperen met haar ogen. Kijk de afleveringen maar (terug); Jenny blijft staren met haar ijzige blik!

Wednesday seizoen 1 kijk je nu exclusief op Netflix. Kijk wat er nog meer verschijnt op Netflix in december.