Spider-man en Venom

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Spider-man en Venom

‘Plannen voor samenvoeging Spider-Man-films en MCU’

|
|

Laatste update:

Wanneer zien we Spider-Man nou eens in een Venom-film? Volgens Sony duurt het nog even maar wordt er aan gewerkt!

Sanford Panitch, directeur van Sony Motion Pictures, vertelde in een interview met Variety dat er plannen liggen om het MCU en de Spider-Man-films van Sony samen te voegen. “Er is een plan. Het wordt steeds duidelijker welke kant het opgaat, en zodra Spider-Man: No Way Home verschijnt wordt het nóg duidelijker.”

Panitch doelt hiermee op de berichten over de nieuwste Spider-Man-film. Verschillende hoofdrolspelers als Alfred Molina (Spider-Man 2) en Jamie Foxx (The Amazing Spider-Man 2) keren in de nieuwe Spidey-film terug als ‘oude’ versies van zichzelf. Het heeft ongetwijfeld te maken met het openen van het ‘multi-verse’ in WandaVision en de nieuwe Dr. Strange-film.

Spider-Man-universum!

Hierdoor zou het mogelijk zijn om Tom Holland zowel in de films van het Marvel Cinematic Universe én in de Sony-titels te laten opdraven als Spider-Man. Sony kocht de rechten op het personage toen Marvel in de jaren 90 bijna failliet was (tegenwoordig moeilijk voor te stellen). Dankzij een deal tussen Marvel en Sony mag Spider-Man wél in de MCU-films langskomen, maar vooralsnog níet in bijvoorbeeld Venom.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

De tweede Venom-film verschijnt in september van dit jaar. Morbius, de film met Jared Leto als Spider-Man-‘frenemy’ verschijnt begin 2022. Daarnaast wordt er ook gewerkt aan een film over de Spider-Man-schurk Kraven the Hunter, met Aaron-Taylor Johnson in de hoofdrol. Spider-Man: No Way Home zien we in December 2021 in de bioscoop.

Lees verder