Alfred Molina als Doctor Octopus in Spider-Man No Way Home

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Alfred Molina als Doctor Octopus in Spider-Man No Way Home

Alfred Molina onthult details Doctor Octopus in Spider-Man: No Way Home

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Komende winter gaat Spider-Man: No Way Home in première. Doctor Octopus-acteur Alfred Molina blikt alvast vooruit op zijn terugkeer in dit superheldenavontuur.

Marvel-schurk

Alfred Molina speelde de rol van Doctor Octopus in Spider-Man 2 uit 2004. Maar zeventien jaar later moet hij opnieuw aan de bak als de klassieke Marvel-schurk. In een interview met Variety vertelt de acteur dat hij aanvankelijk zo zijn bedenkingen had. Molina is tenslotte al 67 en vroeg zich af of hij niet te oud was voor een comeback als Doc Ock.

Alfred Molina onthult details Doctor Octopus in Spider-Man: No Way Home

Tentakels

Ik ben niet meer zo fit als zeventien jaar geleden, dat is gewoon een feit”, vertelt Alfred Molina. “Maar toen realiseerde ik me dat de tentakels al het werk deden. Ik hoef alleen maar boos te kijken.” Maar ook wat betreft uiterlijk wordt de acteur er bepaald niet jonger op. Dat wordt volgens Molina echter ondervangen door de CGI-verjongingstechnologie die ook werd gebruikt in films als Captain Marvel en The Irishman.

Praktische problemen

En dan is er nog het praktische probleem dat het niet bepaald goed afliep met Doc Ock in de finale van Spider-Man 2. “Toen ik regisseur (Jon Watts, red.) daarmee confronteerde, antwoordde hij: ‘In dit universum gaat nooit iemand echt dood.”

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify.

Green Goblin

Alfred Molina is trouwens niet de enige die een comeback maakt in Spider-Man: No Way Home. Jamie Foxx keert in dit vervolg namelijk terug als Electro. En misschien komt Willem Dafoe ook nog even buurten als Green Goblin!

Spider-Man: No Way Home draait vanaf 16 december in de Nederlandse bioscopen.

Lees verder