De Oranjezomer

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De Oranjezomer

Oranjezomer lost mysterie van het EK-vliegtuigje op!

|
|

Laatste update:

Als het Nederlands elftal niet met De Oranjezomer wil praten, dan bedenken Wilfred Genee, Johan Derksen, René van der Gijp en Hélène Hendriks wel een andere manier om te communiceren. Het beroemde vliegtuigje dat vandaag boven de training van Oranje vloog was afkomstig van het voetbalprogramma.

Het Nederlands elftal heeft besloten om Veronica Inside te boycotten, vanwege de rel die Johan Derksen ontketende met opmerkingen over Akwasi. Verslaggeefster Hélène Hendriks is wel welkom bij de persconferenties van Oranje, maar mag geen vragen stellen. Het lijkt lastig voor een voetbalprogramma, maar Johan Derksen vindt het allemaal niet zo belangrijk: als Oranje het WK in Qatar óók boycot, tenminste.

Mysterie van het EK-vliegtuigje

Bij Veronica Inside bedachten ze gewoon een ludieke stunt! Het vliegtuigje dat vandaag over het trainingsveld van Oranje vloog bevatte wat voorzichtige kritiek op de opstelling. Saai verdedigend voetballen? Nee! Gewoon lekker aanvallend met een 4-3-3 opstelling spelen!

Kijkers van het voetbalprogramma konden de stunt wel waarderen, hoewel bondscoach Frank de Boer waarschijnlijk niets met de tip doet.

Hélène Hendriks onthulde dat ze eigenlijk mee wilde met het vliegtuigje, om er eventueel met een parachute uit te springen, maar dat ging vanwege de coronamaatregelen niet door. Wilfred Genee vroeg zich af of Hendriks nog meer van dit soort stunts in petto had. “Gaan we nu elke keer zoiets doen om erbij te komen?” De verslaggeefster vermoedt van wel: “We moeten wel steeds meer bedenken ja, dus begin maar.”

De Oranjezomer op het EK

Tot nu toe zijn de kijkcijfers van De Oranjezomer nog niet om over naar huis te schrijven. Op vrijdagavond trokken Van der Gijp, Derksen en Genee gemiddeld iets minder dan 400.000 kijkers. Het heeft er ongetwijfeld mee te maken dat Nederland pas op zondag 13 juni in actie komt.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

De Oranjezomer loopt nog wel even, dus de kans is groot dat het aantal kijkers de komende tijd nog toeneemt als het EK wat meer begint te leven. Inmiddels is duidelijk dat Johan Derksen in elk geval een beetje klaar is met de show, maar hij verwacht nog aardig wat vuurwerk deze sportzomer.

Lees verder