Nederlands Elftal

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Nederlands Elftal

EK voetbal 2021: Wanneer speelt Nederland?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

In juni knallen we misschien iets minder vaak Netflix of een andere streamingdienst aan want... het EK Voetbal - dat eigenlijk vorig jaar moest plaatsvinden - barst eindelijk los! Wij zochten voor je uit wanneer het Nederlands elftal speelt zodat je niets van de Oranjegekte hoeft te missen.

In welke poule zit Nederland?

Oranje zat in Poule C en nam het op tegen Oekraïne, Oostenrijk en Noord-Macedonië

Gaat Nederland door of niet?

Het Nederlands elftal ging extreem lekker door de poulefase heen en eindigde glansrijk bovenaan. Ze knallen nu door naar de achtste finale.

EK voetbal 2021: Wanneer speelt Nederland?

Wanneer speelt Oranje?

Oké, jij wil natuurlijk weten wanneer je niet per se hoeft te kijken, maar vooral: wanneer wél. Als Oranje speelt natuurlijk. De groepsfase ziet er zó uit:

Nederland - Oekraïne

De eerste Poulewedstrijd vond plaats op zondag 13 juni om 21:00. Nederland stond tegenover Oekraïne.

Nederland - Oostenrijk

Onze tweede opponent was Oostenrijk. Deze pot zag je donderdag 17 juni om 21:00 uur.

Noord-Macedonië - Nederland

Op maandag 21 juni om 18:00 uur speelden we ons laatste groepsduel tegen... Noord-Macedonië! Die werden helemaal suf gespeeld.

Achtste finales

Nederland is inmiddels in de knockout-fase beland. De eerste en hopelijk niet laatste wedstrijd die op de planning staat, is de achtste finale.

Nederland - Tsjechië

Zondag 27 juni staat Nederland tegenover Tsjechië. Deze wedstrijd begint om 18:00 uur.

Voor- en nabeschouwingen op tv

NOS

De wedstrijden zijn uiteraard op NPO 1 te zien en daar kunnen we zoals altijd ook weer terecht voor de nodige voorpret. In NOS Studio Europa krijg je voorafgaand aan de wedstrijden (om 20:00 uur) alle info die je nodig hebt van enkele vertrouwde analisten.

VI op SBS6

De mannen van VI doen ook mee met het tv-feestje. Derksen, Genee en Gijp maken de dagelijks show De Oranjezomer op SBS6. Sinds 11 juni maken zij voorafgaand aan de wedstrijden van 20:00 uur tot 20.45 uur een voorbeschouwing. Ze zijn dan direct na de wedstrijden ook weer te zien, ongeveer om 22:55 uur.

EK voetbal 2021: Wanneer speelt Nederland?

Humberto

Maar... dat is nog niet alles. Eva Jinek en Beau zijn met vakantie, maar Humberto Tan, sportman in hart en nieren. maakt de hele sportzomer weer zijn dagelijkse late night show Humberto. Vanaf 6 juni elke werkdag om iets voor 22.00 uur te zien op RTL 4.

EK voetbal 2021: Wanneer speelt Nederland?

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder