Oranje Leeuwinnen

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Oranje Leeuwinnen

Oranje Leeuwinnen blijven bij VI-boycot

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

De dames van het Nederlands elftal willen nog steeds niets te maken hebben met het voetbalpraatprogramma Veronica Inside. Ondanks de speciale racisme-thema-uitzending van afgelopen maandag, blijven de Oranje Leeuwinnen bij hun boycot.

"Het is goed dat het onderwerp op de agenda is gezet en ruim is besproken door Veronica Inside", schrijft de nationale vrouwenploeg in een korte verklaring na de veelbesproken uitzending (via AD). "We hopen dat een nieuwe weg is ingeslagen, maar wat betreft de boycot is er niets veranderd. Eerst maar eens kijken hoe het nu gaat."

Boycot

De dames beriepen zich in navolging van het herenelftal én een stel sponsoren en adverteerders van het programma, op een boycot. De reden? Een 'grap' van Johan Derksen waarin hij rapper Akwasi in verband bracht met een Zwarte Piet. De Leeuwinnen zitten nu dus een beetje op het standpunt 'eerst zien, dan geloven'.

Heren

Het nationale herenelftal kwam tot op heden niet met een officiële verklaring. Wel kwam sterspeler Memphis Depay met een soort van reactie op sociale media. Hij plaatste een afbeelding van Johan Derksen met clownsneus en kreeg in de comments bijval van collega-voetballers als Ryan Babel, Justin Kluivert en Georginio Wijnaldum - die kunnen de grap van Memphis wel waarderen.

VI-toekomst

De toekomst van Veronica Inside staat op losse schroeven na de bewust uitzending van maandag. Alhoewel zender Veronica volhoudt dat de heren niet opstappen, lieten Derksen en Van der Gijp al weten dat er wat hen betreft géén toekomst meer in zit. Ze verwijten presentator Wilfred Genee dat hij hen een mes in de rug stak door opeens vol in de aanval te gaan tegen vooral Johan, nadat Genee in eerdere uitzendingen vrolijk het vuurtje opstookte en de heren pittige uitspraken ontlokte. Dat is althans hoe een woeste Gijp erover denkt...

Aankomende maandag zou VI eigenlijk het seizoen afsluiten. Maar het is nog maar de vraag of die uitzending er überhaupt komt...

Lees verder