Johan Derksen

Veronica Superguide logo
Johan Derksen

Johan Derksen woedend weggelopen bij Veronica Inside: 'kutshow'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Johan Derksen krijgt een hoop kritiek over zich heen de afgelopen tijd. Na een vermeende racistische opmerking tijdens Veronica Inside vorige week, ligt de voetbalanalist zwaar onder vuur. Toch heeft hij geen spijt van zijn grap.

In de aflevering van gisteravond werd nog geprobeerd het vuur wat te blussen door de discussie open te gooien. Maar daar was Johan niet van gediend. Hij twijfelt zelfs of hij nog wel door wil gaan met het programma. Voor de mensen die het hebben gemist, dit is het fragment waar het allemaal mee begon:

'De slechtste die we ooit gemaakt hebben'

Johan vertelt aan RTL Boulevard mediadeskundige Rob Goossens dat hij de uitzending van gisteren verschrikkelijk vond. Kijkcijferrecord of niet, zulke afleveringen hoeven voor Johan niet meer te gebeuren. "Ik ben heel erg boos geworden om de uitzending. Ik vond het de slechtste die we ooit gemaakt hebben. De hele show kreeg een totaal andere sfeer, vond ik, en dat is René van der Gijp volkomen met me eens.”

Maar het is niet alleen de aflevering van gisteren die hem doet twijfelen. "Ik moet zeggen dat ik de laatste tijd al met heel weinig plezier naar de uitzending kwam”, meldt Johan aan Rob in De Telegraaf. "Daar heb ik ook geen geheim van gemaakt. Als je dan een avond als gisteren hebt, dan helpt dat niet."

'Kutshow'

Dat Johan de tafel moest delen met wat gasten, beviel hem totaal niet en ook de presentatie van Wilfred Genee irriteerde hem. "Normaal zitten de gasten aan een extra tafel, nu zaten we ineens met z'n allen. Het leek wel of onze Wilfred Nederland wilde redden en in één uur de oorlog tussen beide kampen op social media wilde oplossen. Wilfred doet al jaren zijn best om ons de meest vreselijke dingen te laten zeggen. Dat lokt hij uit. Nu werden we geconfronteerd met een presentator die ons kwalijk nam dat we rare dingen zeiden." Al met al vond Derksen de aflevering van maandagavond een 'kutshow'. 

Wim Kieft 

Derksen heeft aangegeven dat hij nu twijfelt over zijn toekomst bij het programma. “Ik ben zo van de tafel naar mijn auto gelopen, maar mijn woede trekt met een paar dagen wel weg. Daar ben ik professioneel genoeg voor. Tegelijkertijd doe ik al tweeëntwintig jaar hetzelfde kunstje. Ik ga deze zomer eens goed overdenken of ik de laatste twee jaar van mijn contract bij Talpa wel wil uitdienen.”

Hij weet zelfs al wie hem dan zou opvolgen. “Wim Kieft vertelde dat hij in zijn contract heeft staan dat hij mij opvolgt als ik ooit wegga. Dat lijkt me ook prima.”

Lees verder