Wilfred Genee en Johan Derksen wachten op Gijp

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Wilfred Genee en Johan Derksen wachten op Gijp

Johan Derksen neemt omstreden grap niet terug: ‘totaal geen spijt’

|
|

Laatste update:

Praatprogramma Veronica Inside staat weer eens volop in de spotlights na de zoveelste media-rel. Maar nog nooit eerder was de ophef zó groot als nu: neemt Johan Derksen zijn omstreden Akwasi-grap terug?

Nee, hij heeft er "totaal geen spijt van". Even terug in de tijd: afgelopen maandag bespraken de heren van VI de Black Lives Matter-demonstraties. Aan bod kwam onder meer Akwasi en zijn veelbesproken Dam-speech. Vervolgens beschreven de heren de man die in Leeuwarden verkleed als Zwarte Piet bij de BLM-demonstratie ging staan als ‘een held’. "Weten we zeker dat dat niet Akwasi is?", grapte Derksen en toen barstte de bom.

Geen spijt

Voetballers van het Nederlands elftal willen niet meer met het programma samenwerken, de online ophef groeide met de dag en sponsoren en adverteerders haakten één voor één af. Zender Veronica ging Derksen niet aanspreken op zijn grap dus was het vanavond aan Johan himself om een eerste reactie te geven. Nee, hij heeft er géén spijt van en de intentie was ook niet om Akwasi bewust te linken aan Zwarte Piet, gaf hij aan. Wel wil hij zeggen dat hij het "een verkeerde grap" vond.

Reacties

Inmiddels stromen de reacties op twitter massaal binnen en zijn vooral de hashtags #TeamJohan en #TeamDerksen trending. Een greep uit de reacties:

Lees verder