Johan Derksen in Café Hendriks en Genee

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Johan Derksen in Café Hendriks en Genee

Veronica gaat Derksen niet aanspreken op Zwarte Piet-uitspraken

|
|

Laatste update:

Zender Veronica gaat Johan Derksen niet aanspreken op zijn opmerkingen over Akwasi en Zwarte Piet uit de uitzending van Veronica Inside van afgelopen maandag.

Derksen ging in diezelfde uitzending helemaal los op Akwasi en diens optredens in de media na de inmiddels beruchte Dam-speech. De analist zat daar 'schuimbekkend' naar te kijken en vond, net als René van der Gijp, dat racisme in Nederland geen wezenlijk probleem is. Het wordt volgens hen door de demonstranten juist hevig overdreven. Vervolgens beschreven de heren de man die in Leeuwarden verkleed als Zwarte Piet bij de BLM-demonstratie ging staan als ‘een held’.

Zwarte Piet

"Weten we zeker dat dat niet Akwasi is?", grapte Derksen. En die opmerking leverde veel social media-kritiek op, beschrijft het AD, dat verhaal ging halen bij Veronica zelf. Gaat de zender hem aanspreken op deze (volgens velen racistisch getinte) opmerking? Nee, dat gaat de zender niet doen.

Ophef

Veronica vindt niet dat het nodig is er iets van te zeggen. "Uitspraken binnen VI komen voor rekening van de mensen aan tafel", klinkt het in een korte verklaring. Daarnaast benadrukt de zender dat het 'tegen het opzettelijk kwetsen van medemensen of bevolkingsgroepen' is.

Lees verder