Gemist: Johan Derksen snoeihard over WK in Qatar in VI

Door Alie Sierkstra
Johan Derksen van Veronica Inside

Johan Derksen bleek in de VI-uitzending van gisteravond een duidelijke mening te hebben over het WK-voetbal in Qatar. Het stoort hem dat er zo weinig actie komt, ook vanuit het Nederlands elftal. De Snor noemt dat "gewetenloos".

6500 arbeidsmigranten overleden

Na aanvallen aan het adres van Ali B en Sylvie Meis besloot Johan Derksen gisteravond een wat serieuzer onderwerp aan te pakken: het WK in Qatar. In VI brandde hij het voetbaltoernooi tot de grond af. Uit recent onderzoek blijkt namelijk dat er meer dan 6500 arbeidsmigranten overleden zijn in Qatar. "Er gaan daar duizenden mensen dood. De Engelse krant The Guardian gaf de cijfers. Het zijn er niet 1000 à 2000, maar veel meer", aldus Johan. "We vinden het allemaal erg als er mensenrechten worden geschonden, maar als ze uit Pakistan of Afghanistan komen is het niet zo erg?"

Kijktips? Luister Bankplakkers!

"Als ik een grap maak over Akwasi"

Johan stoort zich ook aan de in zijn optiek ‘dubbele standaard’: "Hier in Qatar gaan mensen dood en ik hoor niemand, als ik een grap maak over Akwasi is de wereld te klein. De grote mannen, sterren, boegbeelden moeten nu opstaan." Johan hoopt in ieder geval dat de Nederlandse ploeg het WK boycot. Hij meent namelijk dat dat wereldnieuws zou zijn: "Dat Willem-Alexander en Mark Rutte niet gaan, daar lachen ze om. Maar als één voetballer zegt: daar ga ik niet spelen. Dan schrikken ze zich rot in dat land. Ik heb goede hoop."

De Snor nam dus in ieder geval wederom geen blad voor de mond! En dat werd gewaardeerd door de kijkers. We lichten een aantal reacties uit:

VI is elke maandag- en vrijdagavond om 20.30 uur te zien op Veronica.