Johan Derksen: 'Ik ben wel uitgeluld over dat voetbal'

Johan Derksen

Johan Derksen verraste zowel vriend als vijand deze week met zijn aankondiging dat hij vanaf komend jaar stopt met tv-maken. De analist sprak er al even over bij Beau, maar ook bij Shownieuws reageert hij op zijn exit, of moeten we zeggen: de Jexit.

De voetbalanalist is volgens eigen zeggen vooral toe aan iets anders.

Andere interesses 

 "Ik heb 12 jaar gevoetbald, ik heb 39 jaar bij Voetbal International gewerkt en zit al 24 jaar aan die kuttafel hier. Ik ben wel uitgeluld over dat voetbal", reageert hij zo heerlijk laconiek als hij is bij Shownieuws"Ik wil het niet meer, want terwijl die nietszeggende filmpjes langskomen, gebeurt er van alles in dit land." En precies daarmee wil hij zich nu bezighouden! 

Time to say goodbye

"Dat vind ik veel relevanter om daar wat over te zeggen", zegt hij. Alleen één probleempje: hij lijkt hiermee geen aansluiting te vinden bij zijn collega's. "Maar als mijn medetafelgenoten dat niet vinden, dat mogen ze weten, maar dan wordt het tijd voor mij om op te stappen." En zo gezegd, zo binnenkort gedaan. 

De befaamde snor WEG?

De beruchte analist bereidt zich voor op een leven buiten de spotlights. Als hij dat echter voor elkaar wil boksen, moet er wel wat gebeuren. "Ik ben door dat haar en die snor heel herkenbaar. Zo moest ik vanmorgen van een parkeergarage naar de boekhandel en ik dacht: als iedereen die met mij op de foto wil een boek koopt, dan hebben we straks een bestseller." Daarom staat er na zijn tv-carrière een make-over op de planning!. "Als ik van de tv ben, even wachten, en dan die snor eraf en kort haar, dan herkent niemand mij meer. Ben je van dat gezeik af." 

Shownieuws is iedere werkdag om 23.00 uur te zien op SBS6.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.