Respect voor Oranjezomer: ‘Kunnen beter even stoppen’

De Oranjezomer reageerde geschokt op de aanslag op Peter R. de Vries

Het verschrikkelijke nieuws over Peter R. De Vries zorgde voor een vreemde uitzending van De Oranjezomer. Vóór de voetbalwedstrijd kreeg Genee te horen dat De Vries neergeschoten was in Amsterdam. “Dan zitten wij hier te praten over voetbal en een bondscoach, maar daar word je toch even stil van.”

Tijdens het reclameblok zat René van der Gijp even te googelen en vonden de mannen van De Oranjezomer de foto’s en filmpjes die op social media circuleerden. “Dat ziet er niet goed uit”, vond Van der Gijp, en Genee zat onthutst aan tafel. “We kunnen hier eigenlijk helemaal niks mee, behalve zeggen dat het verschrikkelijk is en dat we beter even kunnen stoppen.”

Respect voor Oranjezomer: ‘Kunnen beter even stoppen’

Aanslag op Peter R. De Vries

Na de voetbalwedstrijd Italië - Spanje (1-1, Italië won na strafschoppen) werd er eigenlijk niet meer over voetbal gepraat. Derksen: “De wedstrijd hebben we wel gekeken, maar eigenlijk niet gezien. Peter R. De Vries was een man die je overal tegenkwam en die wordt plots geliquideerd, dan is de lol er wel van af. Ik weet niet hoe het morgen is, maar ik heb gewoon geen zin meer in het EK.”

Respect voor Oranjezomer: ‘Kunnen beter even stoppen’

Genee: “Wij worden gevraagd om hier vanavond een wedstrijd te analyseren, maar ik bedoel… ja, hè? Dit was het eigenlijk wel, hè?”

Respect voor Oranjezomer: ‘Kunnen beter even stoppen’

Kijkers van De Oranjezomer vonden dat ze getuige waren van een bijzonder moment. De heren aan tafel spraken met respect over Peter R. De Vries en besloten dat ze het voetbal maar links lieten liggen. Het was wat onbeholpen, omdat niemand precies wist wat ze moesten zeggen, maar de korte uitzending was enorm authentiek.

De Oranjezomer

Morgenavond wordt er weer gevoetbald op het EK voetbal: Engeland neemt het op tegen Denemarken, het team dat recent ook een drama te verwerken kreeg. Bij Humberto werd er ook uitgebreid stilgestaan bij de gebeurtenissen van dinsdagavond.

Burgemeester Halsema van Amsterdam maakte dinsdagavond bekend dat Peter R. De Vries in leven is en in kritieke toestand in het ziekenhuis ligt. Volgens de politie zijn er meerdere verdachten, waaronder de schutter, gearresteerd.