Lof voor Kenneth Perez na ‘rampuitzending’ EK

Kenneth Perez
© NOS

De Deense voetballer Christian Eriksen zakte in de eerste helft van Denemarken - Finland in elkaar. Kijkers én het presentatieteam van de NOS beleefden angstige minuten terwijl de voetballer gereanimeerd werd. Kijkers waren onder de indruk van Kenneth Pérez, die de uitzending nog wist te redden.

Terwijl de cameramensen in het stadion Eriksen en zijn vriendin(!) probeerden te filmen, moesten Gert van ’t Hof, Ibrahim Afellay en Kenneth Perez de situatie duiden. Afellay was duidelijk van zijn stuk gebracht door het drama, waardoor Perez hem ontzag door veel te praten. De Deense voetballer (o.a. AZ, Ajax, PSV en FC Twente) is natuurlijk ook de taal machtig, waardoor hij tijdens de uitzending nog updates kon geven over Eriksen via de Deense voetbalbond.

Het kwam de oud-voetballer op heel wat complimenten te staan. Kijkers waardeerden zijn nuchtere woorden en dat hij zijn collega’s op sleeptouw nam tijdens de moeilijke momenten.

Het EK voetbal gaat verder

Ondanks het drama dat zich op het veld afspeelde werd de wedstrijd tóch nog uitgespeeld, nadat Eriksen in een Zoom-gesprek zijn team had verzekerd dat het weer beter met hem ging. De Denen verloren uiteindelijk met 0-1 van de Finnen. Voor zover bekend gaat het naar omstandigheden goed met de voetballer.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.