Christian Eriksen

Veronica Superguide logo
Christian Eriksen

Shock: Christian Eriksen zakt in elkaar op EK

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Kijkers van het Europees Kampioenschap voetbal kregen vanavond de schrik van hun leven. De Deense voetballer Christian Eriksen (o.a. oud-ajacied) zakte tijdens de wedstrijd tegen Finland levenloos naar de grond. Volgens de laatste berichten is de toestand van Eriksen “stabiel”.

Denemarken - Finland bleef bijna de hele eerste helft in evenwicht. Vlak vóór de rust liep Eriksen richting een inworp van een teamgenoot, tot hij onverwacht naar de grond ging. Binnen een paar seconden brak er grote paniek uit en werd de Deense vedette op het veld gereanimeerd.

Fans in het stadion reageerden ontsteld en televisiekijkers leefden enorm mee met de voetballer. De cameramensen in het stadion bleven Eriksen filmen en richtten hun lens op een gegeven moment zelfs op Eriksens vriendin. De teammaten van Eriksen besloten in een cirkel om hem heen te staan, om het filmen onmogelijk te maken.

Denemarken - Finland op het EK

Eriksen werd na een paar ijzingwekkende minuten afgevoerd uit het stadion. Op dat moment wist nog niemand of de voetballer nog in leven was. Inmiddels is bekend dat hij in het ziekenhuis ligt en zijn situatie “stabiel” is. In de uitzending vertelde Martin Schoots, de zaakwaarnemer van Eriksen, dat de voetballer “ademt en kan praten.”

Denemarken - Finland wordt om 20:30 uur hervat, tegen alle verwachtingen in. Op zondag 13 juni komt Nederland voor het eerst in actie op het EK voetbal: dan spelen ze tegen Oekraïne.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder