BREKEND: Peter R. de Vries neergeschoten

Peter R. de Vries
© Brunopress

Misdaadjournalist Peter R. de Vries is in Amsterdam op straat neergeschoten, zo meldt Het Parool. De Vries werd na het verlaten van de RTL Boulevard-studio vermoedelijk door het hoofd geschoten. Hij is in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis.

Op social media circuleren foto's waarop een man op straat ligt met wat op een hoofdwond lijkt. De kleding van de man komt overeen met de outfit die De Vries droeg tijdens RTL Boulevard. De Vries treedt vaak op in RTL Boulevard als crime-expert, en was betrokken bij spraakmakende rechtszaken. De misdaadverslaggever werd al lange tijd bedreigd en zei in 2019 nog dat hij op een dodenlijst stond van Ridouan T.

Burgemeester Halsema van Amsterdam meldde dinsdagavond tijdens een persconferentie dat Peter R. de Vries in leven is en nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis ligt. De politie heeft meerdere verdachten aangehouden, waaronder de vermoedelijke schutter.

Aanslag op Peter R. de Vries

Heel Nederland reageerde geschokt op de moordaanslag op de gevierde misdaadjournalist. In de talkshow Humberto werd stilgestaan bij de carrière van De Vries: sommige collega's hielden het niet droog door emoties