Humberto: Ongeloof aan tafel over Peter R. De Vries

Humberto over Peter R. de Vries
© RTL

Humberto gooide het programma vanavond drastisch om na de verschrikkelijke aanslag op misdaadjournalist Peter R. De Vries. De gasten konden bijna niet geloven wat zich een paar uur eerder afspeelde.

Rechtbankverslaggeefster Saskia Belleman was "in shock". Ze prees de betrokkenheid van De Vries, die zich als een pitbull in een aantal dramatische zaken vastbeet.

Politiek verslaggever prees dezelfde kwaliteiten van De Vries en kreeg het even érg moeilijk toen hij beelden van zijn collega terugzag.

Aanslag op Peter R. de Vries

De kijkers van Humberto waren enorm benieuwd hoe het met Peter R. de Vries gaat, maar ergerden zich wel aan de toon aan tafel. Alle gasten spraken constant in de verleden tijd over de verslaggever. Kijkers konden hier moeilijk mee dealen, omdat het lot van De Vries nog onbekend was. Hoewel de gasten De Vries unaniem prezen leek het wel een lange in memoriam. Uiteindelijk greep Humberto Tan zélf in.

Aanslag op Peter R. de Vries

Journalist Kees van der Spek vertelde dat Peter R. de Vries liever niet beveiligd wilde worden en liever ook niet in angst leefde. "Hij stelde zich op het standpunt dat je daar niet zo heel veel aan kunt doen. Als er rechts en links een politieman staat kun je nog van voren neergeschoten worden."

Tijdens de persconferentie van 23:00 uur maakte burgemeester Halsema van Amsterdam bekend dat Peter R. de Vries in leven is, en nog steeds in een kritieke toestand verkeert. De politie heeft meerdere verdachten aangehouden, waaronder de vermoedelijke schutter.