Geschokte reacties na aanslag op Peter R. de Vries

Peter R. de Vries
© Brunopress

Rond 19:30 uur vanavond werd misdaadjournalist Peter R. de Vries neergeschoten in Amsterdam. De gevierde journalist en mediapersoonlijkheid werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis vervoerd. Nederland reageerde geschokt op het heftige nieuws.

Vlak na de uitzending van RTL Boulevard, waar De Vries praatte over de moord op kapper Seif Ahmed, werd hij neergeschoten op straat. De misdaadverslaggever werd in zijn hoofd geraakt en in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. Kort daarop werd er vermoedelijk een verdachte opgepakt op de A2, maar dat heeft de politie nog niet officieel bevestigd.

De Vries clashte in zijn carrière met een aantal beruchte misdadigers, en zijn tomeloze inzet om slachtoffers bij te staan maakten hem enorm populair. Dat iemand nu met de journalist af probeert te rekenen komt voor veel mensen als een enorme schok. Zelfs het Koninklijk Huis stond paraat met een reactie.

Peter R. de Vries neergeschoten

Op internet en sociale media circuleren foto's van De Vries die zwaargewond op straat ligt. De politie, collega's én kennissen van de misdaadverslaggever drukken iedereen op het hart deze niet te verspreiden.

In de Tweede Kamer werd ook stilgestaan bij het nieuws over Peter R. de Vries. Minister Wopke Hoekstra: “We kennen de toedracht niet, maar wat de toedracht ook is, dit is onvoorstelbaar en verschrikkelijk nieuws. In gedachten zijn we natuurlijk bij allen die dit aangaat en hier heel erg veel verdriet van hebben.”

Op dit moment is het niet bekend hoe het met Peter R. de Vries gaat. Zodra er meer bekend wordt over de aanslag op zijn leven werken we onze berichtgeving bij. Rond 23:00 uur vanavond wordt een persconferentie gehouden over de zaak, die via verschillende kanalen te volgen is.