'Verdachte aanslag Peter R. De Vries aangehouden'

Peter R. de Vries werd vanavond neergeschoten in Amsterdam
© Brunopress

Update:

De verdachten op de aanslag op Peter R. de Vries zijn een 35-jarige Pool en een 21-jarige Rotterdammer. Dat maakte de politie woensdagochtend bekend. Een derde verdachte is vrijgelaten.

Hieronder volgt het originele bericht.

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries werd vanavond rond 19:30 uur neergeschoten in Amsterdam. De Vries werd in zijn hoofd getroffen en is in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. De politie heeft dinsdagavond in een persconferentie bevestigd dat meerdere verdachten zijn aangehouden, waaronder de vermoedelijke schutter.

Twee verdachten, waaronder de vermoedelijke dader, werden aangehouden op de A4 (niet op de A2, zoals eerder werd bericht). In Amsterdam zelf werd nog iemand ingerekend waarvan de politie vermoedt dat hij iets te maken heeft met de aanslag.

Peter R. de vries neergeschoten

Kort na de eerste berichten over een schietpartij meldde Het Parool dat Peter R. de Vries neergeschoten was in Amsterdam, kort nadat hij de studio van RTL Boulevard verliet. De Vries treedt vaak op in RTL Boulevard als crime-expert, en was betrokken bij spraakmakende rechtszaken. Bij RTL Boulevard sprak hij vanavond over de moord op kapper Seif Ahmed, die in bijzijn van zijn jonge dochtertje werd neergeschoten. 

Tijdens een persconferentie dinsdagavond maakte burgemeester Halsema van Amsterdam bekend dat Peter R. de Vries in leven is, en nog steeds in kritieke toestand verkeert.