• Hollywood

Ook Johnny Depp in hoger beroep in zaak met ex Amber Heard

Johnny Depp en Amber Heard

The saga continues! Het einde van de smaadzaak rondom de filmsterren Johnny Depp en Amber Heard is nog lang niet in zicht. Ook Johnny gaat nu namelijk in hoger beroep in de zaak met zijn ex-vrouw. 

Schadevergoeding

Even op een rijtje. Johnny Depp won de smaadzaak tegen zijn ex Amber Heard en kreeg daarmee 15 miljoen dollar aan schadevergoeding op zijn rekening gestort. Amber hoort een schrale twee miljoen dollar van haar ex te krijgen. Mooi niet, denkt Johnny Depp, want hij is daar nu voor in hoger beroep gegaan. De Pirates-acteur is het niet eens met de schadevergoeding die Amber krijgt. De Aquaman-actrice (die misschien helemaal niet meer in Aquaman gezien mag worden) ontvangt het geld omdat de advocaat van Johnny haar beschuldigingen van misbruik een 'hoax' noemde. 

Amber ook in hoger beroep

Dat is niet het enige. Het werd al eerder bekend dat óók Amber in hoger beroep zou gaan. Nu hebben de actrice en haar advocaten daar documenten van ingeleverd en gaat het balletje nu echt weer rollen. Haar advocaten laten aan showbizzsite TMZ weten dat ze nog niet klaar zijn met de lasterzaak. ''We geloven dat de rechtbank fouten heeft gemaakt en dat stond een rechtvaardig en eerlijke vonnis in de weg.''

Eerder kreeg Amber een behoorlijke tegenslag te verduren. Een rechtbank in Virginia wees haar verzoek om de uitspraak in de smaadzaak nietig te verklaren af. Team Amber zegt dat er sprake van fraude is omdat een van de juryleden niet de juiste geboortedatum op zijn oproepkaart had staan. Volgens de rechter had dit eerder aangekaart moeten worden én is er bovendien niet bewezen dat er sprake is geweest van opzettelijke fraude. 

The Hollywood case

Johnny klaagde Amber aan vanwege een opiniestuk dat ze schreef over haar ervaringen met huiselijk geweld. Ze noemde in het artikel in de Washington Post geen naam, maar volgens de acteur was het overduidelijk dat het over hem ging. Hij stelde dat zijn carrière en reputatie daaronder hebben geleden en eiste een schadevergoeding. 

 

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Bron: ANP/Veronica Superguide