Johnny Depp wint smaadzaak tegen ex-vrouw Amber Heard

Johnny Depp Amber Heard

De jury kwam zojuist tot een oordeel in het proces waarin Johnny Depp en Amber Heard elkaar van huiselijk geweld beschuldigden. Johnny heeft de smaadzaak tegen zijn ex-vrouw gewonnen.

Johnny Depp wint smaadzaak

Na een proces van zes weken waarin Johnny Depp en Amber Heard elkaar van huiselijk geweld beschuldigden, voerde de jury enkele dagen overleg. De jury kwam vandaag tot een oordeel: Johnny heeft de smaadzaak tegen zijn ex-vrouw Amber gewonnen. De rechter oordeelde dat voldoende is bewezen dat er sprake is van smaad. Amber moet Johnny daarom een schadevergoeding van 15 miljoen dollar betalen. Amber krijgt op haar beurt 2 miljoen dollar.

Hoe zat het ook alweer?

In 2018 schreef Amber Heard een opiniestuk, waarin ze vertelde slachtoffer van huiselijk geweld te zijn geweest. Ze noemde Johnny Depp niet bij naam, maar het was volgens de acteur duidelijk dat Amber hem bedoelde. Om zijn naam te zuiveren, klaagde Johnny zijn ex-vrouw aan wegens laster. Hij eiste 50 miljoen dollar schadevergoeding. Amber Heard sloeg gelijk terug met een ‘countersuit’ van 100 miljoen dollar. Zij vond het onacceptabel dat Johnny’s voormalige advocaat openlijk twijfelde aan haar verhaal.

Wil je alles over de zaak even rustig teruglezen? Wij hebben de belangrijkste details op een rijtje gezet. Ook leggen wij uit waarom de rechtszaak live uitgezonden werd en onderzochten we of Johnny en Amber nog wel een toekomst in Hollywood hebben.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.