'Johnny Depp liep 22,5 miljoen dollar mis door Amber Heard'

Amber Heard en Johnny Depp

Wending #3465 in de Johnny Depp vs. Amber Heard-zaak: De open brief die Amber eind 2018 schreef over huiselijk geweld, kostte Johnny een zesde Pirates of the Caribbean-klus, aldus - je raadt het al - kamp-Depp.

De manager van de Jack Sparrow-acteur verklaarde maandag in de rechtbank dat hij daardoor ook nog eens het astronomische bedrag van 22,5 miljoen dollar misliep.

Mondelinge afspraak met Disney

Jack Whigham vertelde dat Johnny een mondelinge afspraak had met Disney voor een volgende Pirates-film. De manager, die sinds 2016 voor de acteur werkt, liet weten dat hij er begin 2019 lucht van kreeg dat de studio had besloten die plannen te schrappen.

Al eerder twijfels over Pirates?

De advocaten van Amber wezen Jack erop dat hij eerder nog verklaarde dat het in het najaar van 2018 al duidelijk was dat Disney twijfelde over een zesde Pirates of the Caribbean-film met Johnny als Captain Jack Sparrow. De manager schoot in de verdediging en zei dat hij op dat moment dacht de boel nog te kunnen redden, maar het doek na het artikel van Amber in The Washington Post definitief viel. Na de publicatie kon de manager onmogelijk nieuwe acteerklussen boeken voor Johnny, legt hij uit.

Johnny vs. Amber

Johnny en Amber scheidden in 2016. De actrice beschuldigt haar ex-man sindsdien van huiselijk geweld en zelfs seksueel misbruik. Hij ontkent dat en eist een schadevergoeding van 50 miljoen dollar. Amber begon daarna ook een rechtszaak tegen haar ex, waarin ze 100 miljoen dollar eist. De zaak gaat de hele wereld over en de boel voelt nogal beladen - zó beladen, dat de rechter laatst moest ingrijpen in de zaal.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Deze week bespreken we Russian Doll, They Call Me Magic en The John Wayne Gacy Tapes. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Bron: ANP/Veronica Superguide