• Hollywood

Amber Heard in hoger beroep, mits ze 8 miljoen dollar borg kan ophoesten

Amber Heard

Amber Heard is zoals eerder al aangekondigd in hoger beroep gegaan tegen het vonnis in de smaadzaak die haar ex-man Johnny Depp begin deze maand heeft gewonnen. Het is alleen niet zeker of de hoge kosten hiervoor kan ophoesten.

Dat liet de advocaat van de actrice vrijdag volgens Amerikaanse media weten tijdens een overleg in de rechtbank met de advocaten van de acteur.

8 miljoen dollar borg

Volgens Deadline heeft de rechter besloten dat Heard ruim 8 miljoen dollar aan borg moet betalen om de rechtszaak te vervolgen. Ook moet zij over dat bedrag 6 procent rente betalen aan Depp voor ieder jaar dat de zaak voortsleept.

'Je gaat niet tot schikking komen als je onschuldig bent'

De advocaat van de actrice zei eerder al dat Amber niet in staat is om dat bedrag over te maken. "Maar je gaat niet tot een schikking komen als je onschuldig bent. En je gaat geen hoger beroep uit de weg als je weet dat je gelijk hebt", aldus een woordvoerder namens het juridische team van Heard.

 

Heard verloor rechtszaak

De jury oordeelde op 1 juni dat Heard een schadevergoeding van miljoenen dollars aan haar ex-man moet betalen. De partijen kwamen vrijdag in de rechtbank in Fairfax in de staat Virginia bijeen om het over de regeling te hebben. Kort voor dat overleg kondigde de advocaat van de actrice aan dat ze in beroep gaat tegen het vonnis. Na de uitspraak zei hij al dat zijn cliënte dat van plan was.

 

Huiselijk geweld

Depp had Heard aangeklaagd vanwege een opiniestuk dat ze had geschreven over haar ervaringen met huiselijk geweld. Ze noemt in het artikel geen naam, maar volgens de acteur is het overduidelijk dat het artikel over hem gaat. Hij zei dat zijn carrière en reputatie daaronder hebben geleden en eiste een schadevergoeding. De jury gaf hem gelijk.

 

Laster

Heard had een tegeneis ingediend en werd op één punt in het gelijk gesteld. De jury bepaalde dat er sprake was van laster toen Depps advocaat haar beschuldigingen van misbruik eerder een "hoax" noemde. Daarom moet de acteur zijn voormalig echtgenoot 2 miljoen dollar betalen.

 

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via Spotify, Apple Podcasts en andere populaire podcast apps.