Matthijs van Nieuwkerk

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Matthijs van Nieuwkerk
BN'ersOphef

Ook Belgisch VTM wil Matthijs van Nieuwkerk niet

|
|

Laatste update:

Matthijs van Nieuwkerk is werkloos maar RTL en Talpa hebben geen contract voor hem. Ook de Vlaamse tv-zender VTM laat aan ANP weten dat Matthijs niet overstapt naar hen.

In het voorjaar van 2021 presenteerde de in opspraak geraakte DWDD-presentator voor VTM het programma Popquiz. Begin dit jaar maakte de commerciële zender bekend dat er geen tweede seizoen komt van Popquiz. Dat is niet veranderd nu Matthijs zijn werk voor omroep BNNVARA heeft neergelegd, aldus een woordvoerder van VTM.

Woede-uitbarstingen

Eerder lieten RTL en Talpa al weten dat een overstap van de presentator "niet aan de orde" is.

De 62-jarige De Wereld Draait Door-voorman stapte deze week op bij BNNVARA naar aanleiding van een artikel in de Volkskrant over de "grensoverschrijdende" werkwijze achter de schermen van de populaire talkshow. De krant sprak tientallen medewerkers van het programma. Het ging volgens hen om "extreme woede-uitbarstingen en publieke vernederingen" van de presentator. Tientallen mensen vielen ziek uit vanwege de werkomstandigheden.

Publieke vernedering

Verschillende oud-collega’s en BN’ers hebben al een plasje gedaan over het schandaal. Alleen André van Duin twijfelt nog aan de beschuldigingen aan Matthijs’ adres.

Bron: ANP / Veronica Superguide

Lees verder