Matthijs van Nieuwkerk

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Matthijs van Nieuwkerk
BN'ers

NTR grijpt in: Matthijs van Nieuwkerk-programma's geschrapt

|
|

Laatste update:

De NTR heeft de knoop doorgehakt: de jaarlijkse Top 2000-quizzen én de Top 2000 a gogo komen dit jaar niet op tv. De reden laat zich natuurlijk raden: het heeft alles te maken met presentator Matthijs van Nieuwkerk die zich schuldig maakte aan jarenlang grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van De Wereld Draait Door.

Er was al een deel van de quizzen opgenomen, maar afgelopen weekend bliezen de omroep en Matthijs al een opnamedag af nu de gevallen presentator nog volop in het oog van een mediastorm zit. "Naar aanleiding van de inhoud en het effect van het Volkskrantartikel komen zowel de NTR als Matthijs tot de conclusie dat het niet mogelijk is om de in december geplande opnamen van de Top 2000 a gogo te laten doorgaan", laat de NTR in een reactie aan NU.nl weten.

Top 2000 op de tocht

"Ondanks dat de situatie bij de Top 2000 niet te vergelijken is met die van De Wereld Draait Door heeft het debat dat nu gevoerd wordt n.a.v. de publicaties ook impact op het team van de Top 2000 en de uitstraling van het programma", aldus Willemijn Francissen, mediadirecteur van de NTR.

Of de Top 2000-programma's mogelijk in een andere vorm, met een andere presentator, bijvoorbeeld, alsnog op de buis gaan komen, is op dit moment niet bekend. Als we al iets gaan zien is dat in ieder geval zónder Matthijs. "Hoe we dit jaar verdergaan met deze titels is onderwerp van gesprek met de NPO."

Er komt in ieder geval een einde aan deze tv-traditie in zijn huidige vorm: sinds 2002 (!) komt het al op de buis.

Lees verder