• Ophef

Matthijs van Nieuwkerk mogelijk van de buis: opnamedag Top 2000-quiz afgeblazen

Matthijs van Nieuwkerk

Na de Volkskrant-publicatie waarin vijftig oud-medewerkers een boekje open deden over het grensoverschrijdende gedrag van Matthijs van Nieuwkerk, rijst de vraag of het tijd is voor een Matthijs-exit. De eerste stap lijkt gezet: de opnames van de Top2000 quiz van vandaag zijn afgeblazen, meldt het AD.

Top 2000 à Go-Go

Eerder liet de NTR weten dat Matthijs in december gewoon nog te zien zal zijn in de quiz. Er staan al afleveringen gepland en ze waren niet van plan hier iets aan te veranderen. De NTR zei zich ‘niet te herkennen’ in het gedrag van Matthijs zoals dat in De Volkskrant wordt beschreven: "door ons productieteam is in de afgelopen jaren met plezier en in goede relatie met Matthijs samengewerkt".

 

Geen vrolijke opnamedag

Vandaag komen ze hier enigszins op terug: "na het verschijnen van het Volkskrant-artikel en de dynamiek die dat losmaakt, moeten we constateren dat vandaag niet de aangewezen dag is om een feestelijke quiz op te nemen. Daarom hebben we besloten om de opnames van de Top2000 Quiz niet door te laten gaan. Deze beslissing is in samenspraak met Matthijs en de NPO genomen”. De studiogangers die zin hadden in een vrolijke opnamedag zijn inmiddels op de hoogte gebracht.

De grootste lol 

Niet alleen de NTR heeft aangegeven zich niet te herkennen in het Volkskrant-artikel. Ook Sven Figee, vaste toetsenist bij Matthijs Gaat Door, laat weten het werken met Matthijs een feest te vinden: "wij hebben een heel fijn team. We maken een heel leuk programma met onwijs veel plezier. Ik heb ontzettend veel lol". Johan Derksen zal het hiermee eens zijn, hij zei in Vandaag Inside weten de klagers ‘softies’ te vinden.

Matthijs-exit?

Het is maar de vraag of het afzeggen van deze opnamedag ook daadwerkelijk betekent dat Matthijs niet meer in de Top2000 quiz te zien zal zijn: "het artikel is gisteravond verschenen. Over eventuele gevolgen zal de komende tijd duidelijkheid moeten komen”.