Matthijs van Nieuwkerk breekt met BNNVara na DWDD-gate: 'Er wordt getwijfeld aan mijn oprechtheid'

Door Emma de Wijer
Matthijs van Nieuwkerk

Matthijs van Nieuwkerk verbreekt per direct de banden met omroep BNNVara, omdat zijn werkgever openlijk twijfelt aan zijn oprechtheid. De presentator legt voorlopig ook al zijn werkzaamheden neer.   

Schaamte en spijt

Matthijs wil niet meer verder met BNNVara, de omroep waar hij jarenlang werkzaam was. "Het feit dat mijn werkgever openlijk twijfelt aan mijn oprechtheid, maakt een verdere samenwerking onmogelijk", verklaart hij aan ANP. "Ik merk dat er veel emoties om de voorrang strijden: schaamte voor de angst die redacteuren hebben gevoeld, spijt dat ik een - letterlijk - blinde ambitie had en daardoor over grenzen ben gegaan, verdriet over dat De Wereld Draait Door, toch mijn levenswerk, wankelt."

Woede-uitbarstingen

De presentator viel keihard van zijn voetstuk nadat de Volkskrant een onthutsend artikel publiceerde waarin de giftige werksfeer bij DWDD wordt beschreven. Tientallen oud-medewerkers bevestigen dat hij grensoverschrijdend gedrag heeft vertoond met 'extreme woede-uitbarstingen en publieke vernederingen'.  

Bezinning

Voorlopig gaat Matthijs helemaal niet aan het werk. De komende tijd gebruikt hij 'om tot bezinning te komen'. Wie denkt dat dit het laatste is wat we van de presentator horen, heeft het wat hem betreft mis. "Daarna hoop ik weer van me te laten horen."