André van Duin en Jan Slagter

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
André van Duin en Jan Slagter
BN'ers

André van Duin twijfelt aan beschuldigingen Matthijs van Nieuwkerk: ‘moet zien wat ervan waar is’

|
|

Laatste update:

Voor het eerst sinds het uitbreken van de DWDD-rel laat vriend van de show (en vooral vriend van de host) André van Duin van zich horen. Met een instemmend knikkende Jan Slagter aan zijn zijde vertelt André aan RTL Boulevard dat hij altijd leuk met Matthijs van Nieuwkerk heeft samengewerkt: “het is een lieve, gezellige, aardige man waarmee ik af en toe ook een pannenkoekje eet”. Ook zet hij vraagtekens bij de geuite beschuldigingen aan het adres van de DWDD-host.

Opgeblazen

Op de vraag hoe hij dan het beruchte stuk, propvol huiveringwekkende getuigenissen, heeft gelezen, antwoordt André: “met veel ongeloof. Ik moet zien wat ervan waar is, het wordt een olievlek, het wordt opgeblazen, we weten niet wat er allemaal wel en niet gebeurd is.” Wanneer Lex Uiting, die als voormalig Jakhals zelf slachtoffer onderdeel was van de DWDD-hel, hem voorlegt dat je met vijftig getuigenissen van grensoverschrijdend gedrag gerust kunt stellen dat er wat aan de hand was, is André het hier maar deels mee eens: “er was iets aan de hand, maar wat er aan de hand was, dat zullen we maar even afwachten.”

 

Heel Holland Kijkt Weg

André laat weten dat hij ‘dat hele verhaal wat in de krant staat’ zelf nooit heeft meegemaakt. Als gast bij kwam hij een uurtje voor de uitzending aan in de studio, waar hij snel wat at en dronk, om vervolgens niet lang na de show de deur weer achter zich dicht te trekken: ”dus dat hele circus eromheen, de verhalen die ik lees en hoor, dat was mij niet bekend”.  

 

Stilte voor de (comeback)storm?

Waar André het duidelijk voor Matthijs van Nieuwkerk opneemt, zijn andere getrouwen angstvallig stil. Is dit het einde voor de DWDD-tiran? Ondanks dat er met het uur nieuwe programma’s van hem sneuvelen, is André daar nog niet zo zeker van: "geen idee, maar eerst even rust in de tent". 

Lees verder