• BN'ers
  • SBS
  • RTL
  • Ophef

Talpa en RTL hebben geen trek meer in Matthijs van Nieuwkerk

Door Finn Bonis
Matthijs van Nieuwkerk

Jarenlang droomden mediagiganten Talpa en RTL van een overstap naar de commerciëlen voor Matthijs van Nieuwkerk. Nu het kroonjuweel van de publieke omroep - na alle ophef rond DWDD - werkloos is laten Talpa en RTL weten dat een overstap “niet aan de orde” is.

Overstap naar de commerciëlen

In de nasleep van DWDD-gate werd er gespeculeerd over een eventuele overstap naar de commerciële omroep. Johan Derksen opperde dat Matthijs naar Talpa moet komen als de mediastorm is gaan liggen. In 2013 flirtte Matthijs zelf nog met een overstap naar de omroep van John de Mol. Hij had “ooit heel serieus” overwogen mee te gaan “in het grote Talpa-avontuur”. Het jaar daarvoor overwoog hij al over te stappen naar RTL om daar een talkshow te beginnen.

Van voetstuk gevallen

De oud-DWDD-presentator is van zijn voetstuk gevallen nadat de Volkskrant een vernietigend artikel publiceerde. Daarin wordt de presentator beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Kort daarna stapte hij op bij BNNVARA omdat de omroep openlijk twijfelt aan zijn oprechtheid.

Ongezouten mening

Aan de talkshow-tafels ging iedereen los over de tv-persoonlijkheid. Veronica Superguide-columnist Rob Goossens vindt dat Matthijs zich als een “stampvoetende kleuter” gedraagt. Opvallend genoeg houden een aantal oud-collega’s van de presentator hun kaken stijf op elkaar

Bron: ANP / Veronica Superguide