‘Matthijs van Nieuwkerk gedraagt zich als een stampvoetende kleuter’

Door Alie Sierkstra
Matthijs van Nieuwkerk De Wereld Draait Door DWDD BNNVara

Na de ophef over De Wereld Draait Door stapt Matthijs van Nieuwkerk op bij BNNVara. Veronica Superguide-columnist Rob Goossens vergelijkt de presentator met een "stampvoetende kleuter".

Bij De Wereld Draait Door (DWDD) is sprake geweest van 'structureel grensoverschrijdend gedrag' door Matthijs van Nieuwkerk en andere werknemers, zoals eindredacteur Dieuwke Wynia. Matthijs verbrak eerder vandaag de banden met omroep BNNVara, omdat zijn werkgever openlijk twijfelt aan zijn oprechtheid. Veronica Superguide-columnist Rob Goossens vergelijkt Matthijs aan tafel bij RTL Boulevard met een "stampvoetende kleuter".

Matthijs weg bij BNNVara

Rob vindt het vertrek van Matthijs bij BNNVara onverwacht. Hij had verwacht dat Matthijs eerst nog in gesprek zou gaan met alle betrokken partijen: “Maar blijkbaar zinde het hem allemaal niet en heeft hij nu als een stampvoetende kleuter zijn contract ingeleverd. (…) Ik vind het heel normaal dat BNNVara ál die mensen die zich hebben uitgesproken gelooft en zegt: ‘Wij moeten een stevig gesprek voeren.’ Dat heeft helemaal niks te maken met slecht werkgeverschap richting Matthijs.

Lees hier Robs column over de eerdere reactie van Matthijs

'Het lot van Matthijs'

Fatima Moreira de Melo, die over het WK Voetbal komt praten, vraagt zich af of Matthijs zijn ontslag niet gewoon voor wilde zijn. Rob vindt dat een goede vraag: “Dit is voor het eerst in lange tijd dat anderen beschikken over het lot van Matthijs. Die heeft vijftien jaar [in zijn vingers kunnen knippen] en dan stonden er lakeien voor hem klaar om hem een nieuw programma te geven, een salarisconstructie voor hem te regelen en nu moet hij ineens gaan wachten op anderen. En misschien heeft hij zelf inderdaad gedacht: dan trek ik lekker zelf de stekker eruit.

RTL Boulevard zie je elke dag om 18.35 uur op RTL 4.