De langverwachte tv-serie over The Dark Tower-reeks van Stephen King gaat niet meer door...

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De langverwachte tv-serie over The Dark Tower-reeks van Stephen King gaat niet meer door...

Nooo! Stephen King’s The Dark Tower-serie gaat niet door!

|
|

Laatste update:

Het werk van Stephen King is op dit moment een echte goudmijn. Toch gaat het niet altijd goed… Er is jarenlang gewerkt aan een tv-serie over The Dark Tower, maar deze is na de pilot stopgezet door Amazon.

De serie werd gemaakt voor Amazon, maar na de proefaflevering is de stekker dan toch uit het project getrokken. Er werd al jaren over The Dark Tower gepraat en aan de serie gewerkt, maar het niveau was volgens Amazon ‘niet goed genoeg vergeleken met de andere grote projecten die lopen’ (O.a. Wheel Of Time en de belachelijk dure Lord Of The Rings-serie). Pijnlijk!

In de boekenreeks van The Dark Tower reist de ‘gunslinger’ Roland Deschain richting een enorme toren, op het punt waar alle verschillende dimensies elkaar raken. Hij strijdt onderweg tegen talloze bovennatuurlijke vijanden en een mysterieuze ‘man in het zwart’. Omdat Roland door verschillende dimensies reist, heeft The Dark Tower erg veel verwijzingen naar andere boeken van Stephen King, en vinden veel fans het een onmisbare reeks.

In 2017 verscheen er een film over The Dark Tower, die eigenlijk bedoeld was als een sequel op de boeken. De film werd geen groot succes, ondanks de betrokkenheid van Idris Elba en Matthew McConaughey. Een sequel is min of meer uitgesloten, en veel King-fans hadden hun hoop daarom op de nieuwe serie gevestigd.

The Dark Tower

Op zich klonk het allemaal wel interessant! The Dark Tower zou de verhaallijn van het boek volgen, maar ook de oorsprong van Roland Deschain wat meer uitlichten. Sam Strike (Leatherface) zou de ‘gunslinger’ spelen, Jasper Pääkkönen (Vikings) ‘the man in black’. Ergens er tussenin zou Michael Rooker (The Walking Dead, Guardians Of The Galaxy) ook nog voorbijkomen in een grote rol.

Jammer! Maar het is ook weer niet zo dat we de komende jaren Stephen King-films tekortkomen. Het zou nog kunnen dat een andere televisiezender of streamingplatform met The Dark Tower aan de haal gaat. Mocht de serie ergens anders een huis vinden, dan laten we natuurlijk weten, King-fans!

Lees verder