Dit zijn de 10 slechtst beoordeelde films van 2017

Veronica Superguide logo
Dit zijn de 10 slechtst beoordeelde films van 2017

Dit zijn de 10 slechtst beoordeelde films van 2017

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Er verschenen dit jaar geweldige films in de bios. Maar het was niet altijd feest. Rotten Tomatoes zette de slechtst beoordeelde films op een rijtje!

2017 gaat de geschiedenis in als een fantastisch filmjaar. Er verschenen een aantal briljante superheldenfilms, zoals Logan en Guardians of the Galaxy vol. 2. En met kaskrakers als It en Get Out beleefde het horrorgenre zelfs zijn succesvolste jaar ooit. En dan was er nog een klein, bescheiden filmpje genaamd Star Wars: The Last Jedi. Maar uiteraard was het niet allemaal goud wat er blonk. Rotten Tomatoes verzamelt zo veel mogelijk filmrecensies, telt ze bij elkaar op en het gemiddelde vormt de score op de Tomatometer. Dit zijn volgens de website de slechtst beoordeelde films van 2017!

10. All Eyez On Me (18%)

Na het succes van de N.W.A.-biopic Straight Outta Compton kon een film over het leven van de legendarische gangstarapper Tupac Shakur natuurlijk niet uitblijven. Maar ondanks een sterke hoofdrol van een griezelig lijkende Demetrius Shipp Jr., ontsteeg All Eyez On Me niet het niveau van de gemiddelde waargebeurde woensdagavondfilm.

9. The House (17%)

Will Ferrell en Amy Poehler zijn twee van de beste comedyacteurs van hun generatie. Maar in The House was daar weinig van te merken. Het uitgangspunt over een echtpaar dat een illegaal casino opent was best sterk, maar helaas gold dat volgens de recesenten niet voor de grappen zelf.

8. The Dark Tower (16%)

Met Gerald’s Game, 1922 en natuurlijk It was 2017 het jaar van Stephen King. Helaas past The Dark Tower niet echt in dat rijtje. Deze langverwachte boekverfilming was niet half zo episch of spannend als de romans. Stephen King zelf vermoedt overigens dat de lage leeftijdsgrens van 12+ de film fataal is geworden.

7. The Mummy (16%)

The Mummy moest het startschot vormen voor The Dark Universe, het horrorantwoord op de ‘shared universes’ van Marvel, DC en Star Wars. Maar het schreeuwerige horrorspektakel met Tom Cruise en Russell Crowe werd zo matig ontvangen, dat die plannen waarschijnlijk even de komende jaren in de ijskast gaan.

6. Transformers: The Last Knight (15%)

De Transformers-reeks is nooit echt een favoriet geweest onder recensenten. Robots, explosies, lekkere wijven, nog meer explosies… Maar zolang de kassa’s rinkelden, bleef Michael Bay ze natuurlijk maken. Nu lijken alleen ook de bioscoopbezoekers wel even klaar met de serie. The Last Knight kwam namelijk amper uit de kosten.

5. The Emoji Movie (9%)

Van alle slechte ideeën die er uit de hoofden van handtastelijke Hollywood-bazen komen, was dit misschien wel het slechtste. Nu had een film over smiley’s en digitale drollen nog wel kunnen slagen met een geweldig script, maar volgens de critici hadden de makers ook nog het verhaal van Inside Out gejat. Een digitale drol, indeed…

4. The Nut Job 2: Nutty By Nature (9%)

Deze animatiefilm is niet in Nederland in de bioscopen te zien geweest. En afgaande op de recensies is dat helemaal niet erg! De arme mensen die hem gezien hebben beklagen namelijk zich over waardeloze animatie en kinderachtige humor. De leukste grap schijnt al in de titel te zitten. Nutty By Nature, snap je hem?

3. Rings (7%)

Wij hebben de Ring-reeks hoog zitten, maar we kregen al een beetje argwaan toen we Samara in de trailer door een vliegtuig zagen kruipen. Rings voegt dan ook weinig toe aan de reeks, behalve wat geforceerd hippe verwijzingen naar YouTube en Snapchat. VHS is toch veel griezeliger? Nou ja, misschien niet griezeliger dan Snapchat, maar toch…

2. Tyler Perry's Boo 2! A Madea Halloween (6%)

Wij worden al moe van de titel, maar de film schijnt ook niet best te zijn. In deze horrorparodie wordt de hoofdrol gespeeld door een acteur in een jurk en dat was al niet grappig in Big Momma’s House. Niettemin heeft de film blijkbaar genoeg opgebracht om een vervolg te maken. Met als zo mogelijk nog vermoeiendere titel: Tyler Perry's a Madea Family Funeral!

1. Just Getting Started (5%)

De film verschijnt in mei in de Nederlandse bioscopen, maar afgaande op de score op Rotten Tomatoes hoeven we onze agenda’s niet leeg te maken. Just Getting Started is volgens de critici een zeldzaam luie en flauwe komedie. Het feit dat de hoofdrollen in deze flop worden gespeeld door topacteurs als Morgan Freeman en Tommy Lee Jones maakt het kijken naar Just Getting Started extra pijnlijk!

Wat vonden jullie de slechtste film(s) van 2017? Laat het ons weten via de link naar dit artikel op onze Facebook-pagina!

Lees verder