Nice! Netflix wil vijf Nederlandse series maken met de NPO

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Nice! Netflix wil vijf Nederlandse series maken met de NPO

Nice! Netflix wil vijf Nederlandse series maken met de NPO

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

Netflix wil zich inzetten om het verplichte quotum van de Europese Unie te halen. Dat betekent dat we ons mogen verheugen op Nederlandse Original series... Ten minste, als de NPO een beetje meewerkt!

Weinig Nederlandse content op Netflix

Het quotum van de EU luidt dat dertig procent van de content op streamingdiensten Europees moet zijn. Netflix heeft zich de afgelopen jaren vooral gericht op Originals uit landen, zoals Spanje (La Casa de Papel) en Duitsland (Dark). Wat betreft Nederlandse series (en ook films!) blijft het aanbod echter wat achter... Op het pas uitgekomen Ares na dan. Een bewuste keuze, volgens Janneke Sloëtjes, directeur publieksbeleid bij Netflix. Nederland heeft namelijk al een relatief groot aantal abonnees, terwijl er in andere Europese landen nog wel wat zieltjes te winnen zijn. Ook vinden wij het dankzij onze talenknobbel geen probleem om Engelse content te streamen!

Netflix wil Nederlandse Original-series maken

Toch staan er wel wat Nederlandse series op de planning van Netflix! Sloëtjes liet in een gesprek met de Kamercommissie (via Tweakers) weten dat de streamingdienst vijf series met de NPO wil gaan ontwikkelen. Netflix wacht echter nog op antwoord van de omroep. We hopen dat de NPO goed kijkt naar onze Engelse buren. Aldaar werkt Netflix namelijk regelmatig samen met de BBC. En dat gaat best goed! Kijk bijvoorbeeld maar naar het recent uitgebrachte Dracula.

Lees verder