Wat?! Netflix verliest voor het eerst sinds 2011 abonnees

Netflix

Netflix is een van de grootste streamingdiensten in ons land, maar na jaren succesvol aan de top te hebben gestaan, krijgt de het bedrijf te maken met de eerste afname in abonnees sinds 2011. 

 

Tegen alle verwachtingen in

Het Amerikaanse bedrijf verwachtte een groei van 2,5 miljoen abonnees, maar kreeg aan het einde van het eerste kwartaal van 2022 te maken met een verlies van 200.000 gebruikers. De streamingdienst verwacht in het lopende kwartaal nog eens twee miljoen betalende gebruikers te verliezen. De teller van Netflix staat op dit moment op 221,6 miljoen abonnees.

 

Vertekende cijfers

Tegenwoordig hebben we natuurlijk veel meer streamingdiensten waarvan onze harten sneller gaan kloppen. Vanwege de pandemie moesten mensen over de hele wereld meer thuisblijven, waardoor we enorm veel behoefte hadden aan het bingen van onze favoriete shows. Daarnaast speelt de toenemende inflatie ook een rol en hebben toch vrij veel mensen besloten om Netflix te laten voor wat het is nu we niet meer met zijn allen thuis hoeven te zitten.

 

Toenemende concurrentie

Volgens Netflix is de concurrentie de afgelopen jaren enorm toegenomen. We kunnen nu onder andere genieten van Disney+, Amazon Prime Video en HBO Max. In Europa heeft het bedrijf ook concurrentie met de nieuwkomer Viaplay en hier in Nederland is Videoland natuurlijk ook een grote speler.

 

Delen van inloggegevens

Het delen van inloggegevens is ook een probleem voor Netflix en de streamingdienst is van plan dit aan te pakken. Volgens het bedrijf zijn er zo’n honderd miljoen huishoudens die gewoon streamen zonder ervoor te betalen. Dat aantal komt bovenop de ongeveer 220 miljoen betalende gebruikers. 

 

Ben je benieuwd hoe een van de concurrenten het doet? Check hier hoeveel abonnees Videoland heeft!

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Deze week bespreken we Dirty Lines, Tokyo Vice en Single Drunk Female. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Bron: ANP/Veronica Superguide