Dit is hoeveel abonnees Videoland heeft

Videoland

Altijd al benieuwd geweest hoeveel mensen een Videoland-abonnement hebben? De nieuwe cijfers zijn binnen en daar zal RTL maar wat blij mee zijn.

Nou, komt-ie: vorig jaar is het aantal abonnees met ruim een vijfde gestegen tot bijna 1,1 miljoen, zo onthult RTL Group, het moederbedrijf van onder meer de Nederlandse tv-zenders, bij de jaarcijfers. Eind september telde Videoland al dik 1 miljoen abonnees, tegen zo'n 900.000 in 2020. 

De groei van Videoland is deels te danken aan het derde seizoen van Mocro Maffia en de guilty pleasure-hit Temptation Island: Love or Leave, waar binnenkort weer een nieuw sappig seizoen van start.

Fusie

Over de fusie tussen RTL en Talpa, die vorig jaar werd aangekondigd, deed RTL trouwens geen nieuwe mededelingen. Het concern herhaalde dat de mededingingsautoriteiten deze deal nog moeten goedkeuren en verwacht dat de transactie in het derde kwartaal van 2022 zal worden afgerond.

De Nederlandse toezichthouder ACM liet eind januari weten een diepgaand onderzoek te doen naar de fusieplannen van RTL en Talpa. Want kan en mag dat eigenlijk wel, twee tv-titanen die samengaan en een nóg grotere marktpositie krijgen? Daarbij wordt gekeken naar de gevolgen van de samenwerking voor adverteerders, tv-producenten, distributeurs van televisiekanalen en de consument.

Bron: ANP en Veronica Superguide