Marvel-series op Disney+ hangen nauw samen met Marvel-films

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Marvel-series op Disney+ hangen nauw samen met Marvel-films

Marvel-series op Disney+ hangen nauw samen met Marvel-films

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Wow! We wisten dat Marvel en Disney bezig zijn met verschillende superheldenseries op Disney+. Deze hangen echter óók nauw samen met de nieuwe Marvel-bioscoopfilms! Resistance tegen Disney+ lijkt dus al bij voorbaat futile...

Hoewel precieze data nog niet bekend zijn, zou de serie met Falcon (Anthony Mackie) en The Winter Soldier (Sebastian Stan) in elk geval tussen november 2019 en november 2020 verschijnen. Deze serie wordt getypeerd als een soort buddy-serie zoals Lethal Weapon, maar dan met superhelden.

De serie over Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) en Vision (Paul Bettany), waarin de relatie tussen deze twee helden verder wordt uitgediept, heet WandaVision. Deze serie verschijnt in het tweede jaar waarin Disney+ actief is, dus tussen november 2020 en november 2021.

Hetzelfde geldt voor de Loki-serie met Tom Hiddleston én de nieuwe avonturen van Hawkeye, waarin Clint Barton (Jeremy Renner) het puntige stukje doorgeeft aan zijn opvolger Kate Bishop. Loki draait om de Noordse god die her en der in de geschiedenis opduikt om belangrijke gebeurtenissen te beïnvloeden. Dat voorspelt weinig goeds voor de mensheid! 

Alles is Marvel

We wisten dat er aan deze series gewerkt werd, maar hun status in het Marvel Cinematic Universe was een beetje onduidelijk. Het was eenvoudig geweest als deze series los zouden staan van de films, zoals de meeste Marvel TV-series dat grotendeels doen. Af en toe wordt er een beetje naar de films verwezen, maar directe links bleven toch altijd een beetje vaag. Ook omdat een tv-serie qua budget niet kan tippen aan een blockbuster.

Volgens Kevin Feige, de directeur van Marvel Studios, betekent de integrale aanpak van Disney+ dat alle Marvel-verhalen binnenkort met elkaar samenhangen. Erg ambitieus én slim. Alle fans van de Marvel-films hebben straks eigenlijk Disney+ nodig om bij te blijven!

Met Avengers: Endgame eindigt de zogeheten ‘derde fase’ van de Marvel-reeks, en wordt de verhaallijn over de ‘infinity stones’ afgesloten. Hierna komt er wat meer ruimte vrij voor nieuwe helden. Omdat de series dus ook keihard meetellen, wordt het Marvel Cinematic Universe nog uitgebreider dan we al dachten.

Disney’s streamingplatform zou mogelijk in Nederland starten, maar dit lijkt volgens de laatste berichten niet door te gaan. Het streamingplatform begint in november 2019 in de Verenigde Staten, waarna West-Europa eind 2019, begin 2020, zou volgen. Een gedetailleerder tijdsschema is er helaas nog niet. 

Lees verder